Kandidate za direktorja ZD Trbovlje bodo še malce prevetrili

Strokovni svet ZD Trbovlje si je vzel še teden dni časa.

Objavljeno
24. januar 2015 12.36
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Svet Zdravstvenega doma v Trbovljah (ZDT) se kljub razgovorom s kandidati za direktorja, ki so ustrezali razpisnim pogojem, še ni opredelil, koga bo v imenovanje predlagal občinskemu svetu. Strokovni svet ZDT želi namreč še enkrat preveriti stališča "zaslišanih" kandidatov. Zato bo odločitev o izbiri najbrž padla v sredo.

V minulih dneh je svet ZDT na predstavitev povabil štiri kandidate: Marjeto Garantini, ekonomistko, računovodkinjo v ZD Litija, Melino Omerzel Petek, pravnico in varuhinjo pacientovih pravic, nekdanjega direktorja Viba filma, ekonomista Gregorja Pajića in pomočnika direktorja Termoelektrarne Trbovlje Janija Žlaka z magisterijem ljubljanske ekonomske fakultete.

Neuradno je slišati, da bo en sam od njih težko zbral večino od sedmih glasov v svetu zavoda in da je velika verjetnost, da bo treba razpis ponoviti. V tem primeru, ugibajo nekateri med kandidati, se utegne nanj prijaviti tudi prvi mož zdravstvene zavarovalnice, Trboveljčan Samo Fakin. Njegovo prijavo so sicer zaman pričakovali na tokratnem razpisu. Fakin je za Delo v času, ko je še tekel rok za prijave, potrdil, da ga kljub temu, da je še v tretje kandidiral za direktorja zdravstvene zavarovalnice (ZZZS), zanima tudi mesto direktorja ZDT. Upravni odbor ZZZS bo, kot je znano, razpisni postopek ponovil.