Kanina ne bodo upravljali Andorci

Zaradi "nesprejemljivih pogojev" bovška občina ni podpisala pogodbe z andorsko družbo za upravljanje obnovljenega kaninskega smučišča, temveč ustanavlja svoje podjetje.

Objavljeno
15. november 2016 21.45
Kanin
Blaž Močnik
Blaž Močnik

"Zaradi nekaterih nesprejemljivih pogojev, postavljenih s strani družbe Strokovne gorske storitve, ki se je edina prijavila na javni razpis za upravljanje z žičniškimi napravami na smučišču Kanin, oziroma različnih stališč do posameznih določil koncesijske pogodbe, ki jih v pogovorih za sklenitev končnega dogovora nismo uspeli približati in uskladiti, do podpisa pogodbe ni prišlo," je sporočil predstavnik občine Milan Štulc.

Podjetje ima sedež v Ljubljani, andorski upravljavec smučišč PGI Management pa ga je ustanovil konec septembra. Prijava Andorcev ni bila presenečenje, saj se je družba v zadnjih letih večkrat pojavila na Bovškem, med drugim je pripravila načrt celostne obnove smučišča. PGI zdaj upravlja znano domače smučišče Grandvalira in smučišča v Azerbajdžanu, Turčiji, Franciji, Argentini ter Kazahstanu.

Občina je zato že sprožila postopke za ustanovitev družbe za upravljanje smučišča Kanin, ki bo po napovedih v stoodstotni lasti lokalne skupnosti. Predlog o ustanovitvi družbe bodo občinski svetniki obravnavali na izredni seji sveta naslednji torek.

Ker so v Bovcu ob zadostni snežni podlagi otvoritev smučišča napovedovali 1. decembra, zdaj pospešeno iščejo kader in vabijo k informativnim prijavam na delovna mesta za direktorja družbe, strojnika, nadzornika, strežnika, reševalca in kader za delo v restavraciji. Upravljavec poznojesenske sezone je bila sicer družba Kaskader.