Karba še čaka na pravico

Primer novinarja Dela Dejana Karbe, ki je pred tednom dni izgubil službo, ni rešen.

ned, 13.01.2013, 21:00

Ljubljana – Uprava družbe doslej še ni ustregla zahtevi novinarskega kolektiva, da odpuščenega novinarja ponovno zaposli, čeprav se je izkazalo, da je bil članek na spletni strani tednika Reporter, na katerega se je sklicevala predsednica uprave Marjeta Zevnik, lažen.

Medtem ko je direktor policije Stanislav Veniger pojasnil svojo vlogo, tega še ni storil novinar Reporterja Igor Kršinar. Karba zato pričakuje, da bo imel za kaj takega odlično priložnost na sodišču.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
32 komentarjev
sofia

Ja Karba je moralno izprijen.
V Studiu city je izjavil, da je informacojo o smrti Janševega sina dobilo kup novinarskih hiš (tako deluje Udba - se vidi, kako je bilo vse usklajeno s Klemenčičevim poročilom ...).
Karba izjavi: ŠLO JE ZA KOMPLOT RKC

V zvezi z njegovim "raziskovanjem" očetovstva kardinala Rodeta, Karba izjavi, da niti pod razno ne bi ravnal drugače, tudi zdaj, ko ve za rezultat.
Karba izjavi: Ne vem, kje živi Stelzer. Čudno je, da se ne javi (Karba ga hoče torej še naprej nadlegovati ...). Upam, da se ima fajn. UPAM, DA ŽIVI.
***********************
Take umazanije predvajajo na JAVNI TV, vzdrževani z davkoplačevalskim denarjem. PODEN.

16. januar 2013, ob 11:11:50
goostl

hm. resnici na ljubo mi deluje kot bolnik, ampak o tem bi moral končno sodbo dat kak profesionalec.

14. januar 2013, ob 21:07:39
kdovekdo

In Torquemada je sprevidel, da je bolje, da utihne.

14. januar 2013, ob 21:03:54
Neznan

Ni nujno.

Niso vsi kreteni troli. So le kreteni.

14. januar 2013, ob 19:52:47
goostl

a se to dvoje izključuje?;.)

14. januar 2013, ob 19:42:26
Neznan

Mogoče je trol, mogoče je pa le kreten.

Sam se bolj nagibam mnenju, da je Gui oz. Torquemada le velik kreten.

14. januar 2013, ob 19:39:24
Bob Rock

@goostl

...moj zapis seveda ne pomeni, da trola torquemado jemljem resno...

ma ja, saj te razumem, trole si tudi jaz rad privoščim :)

14. januar 2013, ob 17:51:56
goostl

moj zapis seveda ne pomeni, da trola torquemado jemljem resno;-)

14. januar 2013, ob 17:42:24
goostl

laži reporterja:
1. ... Dejan Karba ... se je zdaj spravil na komaj enoletnega sina predsednika vlade Janeza Janše. (preverjanje informacije, ki jo je dobil iz treh virov, je normalna in pravilna novinarska praksa. karba ni napisal niti besede o otroku, torej se ni mogel spraviti nanj)

2. Generalni direktor policije Stanislav Veniger je prejel SMS-sporočilo Dejana Karbe ... (ni ga prejel)

3. Karba je na koncu Menegaliji „zaupal“, da ima navedeno informacijo več novinarjev, tudi iz drugih novinarskih hiš in da vse kaže, da gre za plasirano neresnično informacijo, o kateri tudi če bi bila resnična, ne bi mogli poročati. Dejstvo, da je policijo spraševal le on, zbuja dvome o njegovi navedbi... (informacijo je preverjal vsaj še en novinar časopisne hiše delo in tudi nekaj drugih, trdi klara škrinjar, kar pomeni, da je reporter zavestno lagal, da bi karbo prikazal v čim bolj negativni luči).

reporterju, politikisu in demokraciji pa, nasprotno, ni bilo problem poročati o neresnični informaciji, "o kateri tudi če bi bila resnična, ne bi mogli poročati". ne, zlorabili so premjejevo družino, zavajali in lagali z enim samim namenom: da bi osvinjali novinarja, ki jim je trn v peti. kako odvratno je šele to!

14. januar 2013, ob 17:40:37
Bob Rock

@Torquemada

...Kaj konkretno lažnega je bilo v Reporterju. Mar ne morete utemeljiti z dokazovanjem ?...

miško, nihče te ne jemlje resno...

14. januar 2013, ob 16:57:36
Torquemada

Kaj konkretno lažnega je bilo v Reporterju. Mar ne morete utemeljiti z dokazovanjem ?

14. januar 2013, ob 16:25:18
goostl

Neznan

Nimam nikakršnih utvar, da je Delo profesionalno ni da piše le resnico.

So le orodje v rokah kapitala.


Karba bo najverjetneje tožil, vprašanje pa je kaj bo dosegel. Se bo pa tale žalost sigurno poznala pri lestvici novinarske svobode.


kaj je resnica, postane zelo hitro filozofsko vprašanje, ampak seveda da ni vse suho zlato, kar se tu piše in tudi karbi se najdejo resno sive lise.
škodilo pa bo in to po pravici.

14. januar 2013, ob 16:18:57
paparazzo

+
+
+
+
+
+
Zofka,
pojej 20 kg persena in nehaj lagati, ker je celi Sloveniji
jasno KDO je lagal in KDO si ga je v D na roko metal.

Karba drži se - vsi katerih IQ v naši državi presega 15 točk
so s teboj! Ostali pa potrebujejo "pastirja", da jim pojasni kako in kaj.
+
+
+
+
+
+

14. januar 2013, ob 16:14:30
Neznan

Nimam nikakršnih utvar, da je Delo profesionalno ni da piše le resnico.

So le orodje v rokah kapitala.


Karba bo najverjetneje tožil, vprašanje pa je kaj bo dosegel. Se bo pa tale žalost sigurno poznala pri lestvici novinarske svobode.

14. januar 2013, ob 16:09:15
goostl

Neznan

Informacijo je preverjal vsaj še en novinar časopisne hiše Delo in tudi nekaj drugih, a je sankcije doživel le Karba,
++++++++++++++++++++

Tale info meče slabo luč predvsem na lastnike Dela.


jp. če si spremljal utemeljitve marjete zevnik, še posebej pa način, kako je to izvedla, je bilo že takrat precej očitno, da je šlo za počep pod škornjem moči.

14. januar 2013, ob 15:55:40
Neznan

Informacijo je preverjal vsaj še en novinar časopisne hiše Delo in tudi nekaj drugih, a je sankcije doživel le Karba,
++++++++++++++++++++

Tale info meče slabo luč predvsem na lastnike Dela.

14. januar 2013, ob 15:50:31
goostl

Informacijo je preverjal vsaj še en novinar časopisne hiše Delo in tudi nekaj drugih, a je sankcije doživel le Karba, znan po družbeno odmevnih temah, povezanih z dogajanji v Cerkvi, vojski ter nakupom oklepnikov Patria. (iz članka Klare Škrinjar)

sami ogabneži in pokveke od ljudi, sofia? in reporter je zate še vedno verodostojen medij?

14. januar 2013, ob 15:32:11
Diaz

zofka, koliko ti plačajo ? ......... :-)

14. januar 2013, ob 14:50:54
sofia

Novinarjev Dela ni SRAM, da podpirajo tako pokveko od človeka, kot je Karba?
Zakaj lažejo naprej?
http://www.reporter.si/slovenija/primer-karba-na-delu-%C5%A1e-naprej-manipulirajo-la%C5%BEejo/13827

Novico o uradni informaciji zaradi vprašanj novinarja Karbe smo prejeli v ponedeljek proti večeru, zato ne drži zapis Klare Škrinjar v sobotnem Delu, da naj bi članek objavili že v nedeljo zvečer. Prispevek »Zdaj so se spravili še na Janševega sina Črtomirja! Novinar Karba spraševal policijo o njegovi smrti« smo objavili v ponedeljek pozno zvečer. Vsebina našega prispevka je skoraj dobesedni prepis uradne informacije, pri čemer je prišlo do napake, ko smo sprva napisali, da je novinar Karba sms sporočilo poslal Venigerju, dejansko pa ga je tiskovnemu predstavniku. Napako smo popravili takoj, ko smo bili nanjo opozorjeni.

A vendarle, če uradno informacijo preberemo podrobneje, ugotovimo, da morda niti napake ni bilo. Venigerjeva informacija se namreč začne: »Dne 6. januarja 2013 ob 10.44 sem od tiskovnega predstavnika policije prejel sms, ki je bil naslovljen name in pomočnika direktorja UKP Fank Marjana, z naslednjo vsebino: 'Pozdravljena, prejel sem neuradno vprašanje, da naj bi predsedniku Vlade umrl sin, da naj bi bil poln uspaval in ali policija dela kaj na tem?'«

Na podlagi tega zapisa je mogoče sklepati, da je bilo vprašanje, ki ga je prejel tiskovni predstavnik policije, naslovljeno na prvega moža policije in drugega moža kriminalistov ter da je torej Karba vprašanje vendarle postavil Venigerju, četudi posredno preko tiskovnega predstavnika Draga Menegalije. V vsakem primeru je vprašanje postavil policiji kot organu za odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj, ki je dolžna informacijo preveriti tudi pri predsedniku vlade kot očetu domnevno umrlega otroka. Veniger je o vsebini vprašanja seznanil notranjega ministra Vinka Gorenaka, ta pa premierja Janeza Janšo, ki mu je zagotovil, da je njegov leto in pol star sin živ in zdrav.

Toda za naš prispevek je bilo ključno, kaj je Karba spraševal policijo. Ko je Veniger poklical Menegalijo, ga je ta »obvestil, da je 6. 1. 2013 ob 10.35 uri dobil od novinarja Dela Dejana Karbe sms sporočilo, da ima informacije o tem, da naj bi predsedniku Vlade umrl sin, da naj bi bil poln uspaval in 'neuradno vprašanje' ali policija dela na tem. Tako naj bi novinar od treh virov, ki jih ni navedel, prejel informacijo, da je otrok umrl in da naj bi mu na 'oni svet' pomagali, zaradi česar bi patolog, če je to res, moral zahtevati preiskavo.«
***************
Se vidi jasno, kako je bil pogrom proti Janši skrbno načrtovan in tempiran.
Vse je bilo premišljeno in vodeno.
"Spontane demonstracije"? HA HA
"Neodvisna komisija KPK"? HA HA HA
"Virant moralna avtoriteta"? HA HA HA
"Janković povlekel logične posledice"? HA HA HA

Slovenija je na milost in nemilost prepuščena udbomafiji. Tako kot Romunija securitate mafii.

14. januar 2013, ob 14:25:46
Torquemada

Če preverjamo zapise v Delu in s stanjem v realnosti, se je Dejan Karba zlagal okoli proslavljanja obletnice murskosoboške škofije in z lažjo oblatil tamkajšnjega škofa.

14. januar 2013, ob 12:25:34
Torquemada

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

14. januar 2013, ob 10:36:49
Neznan

Zopet navijaška Sofka. Enkrat mu že nastavi, da te bo Urška vesela.

14. januar 2013, ob 10:25:27
stanislavko

KARBA , saj boš kmalu dočakal pravico na sodišču....že imaš pripravljene evre ??? No ja saj tvoj bivši delodajalec tudi,ki ti je to omogočil !!!

14. januar 2013, ob 06:47:36
Diaz

afna poscana zofka - kako kaj nova očala ??

hebiga, zamenjaj.si okulista ! ......... mogoče se boš pa potem kaj < smešila na tem portalu ? :-)))

13. januar 2013, ob 23:19:21
Diaz

novi_butalec - HA HA HA HA, nomen est omen !

Bala Lažic ma te rad ! :-))

13. januar 2013, ob 23:15:51
novi_butalec

Gospod Karba, ali ste se opravičili kardinalu Rodetu za laž? Za laž, ki so vam jo dokazali? Niste, kajne? Potem pa nikar ne javkajte o krivici, ki se vam je zgodila! Za vsako rit raste palica. Tista, ki je rastla za vašo rit, je ravnokar opravila del svoje naloge.

13. januar 2013, ob 23:01:47
kdovekdo

sofia -
kaj ti ni jasno, če je sam direktor policije potrdil, da mu Karba ni poslal sms-a, prav to pa so napisali na spletni strani Reporterja in Demokracije?
V zvezi s Patrio sodba še ni končana, če je kdo lagal je bil to finski novinar, ne Karba.
V primeru Rode je Karba le pisal z dovoljenjem odgovorne urednice o očitkih o očetovstvu od domnevnega sina, kar je res natolcevanje, to imaš prav, a ogabno natolcevanje je še pred to afero uprizoril Vatikan z obtožbo in izgonom Urana za nedokazano domnevno očetovstvo.
Kaj je bolj ogabno, če nek človek išče svojega biološkega očeta in se pri tem zmoti in opraviči, ali če to počne cerkvena inštitucija, ki naj bi bila najvišja moralna avtoriteta in pod lažno obtožbo izžene našega človeka v tujino in se za tako podlo dejanje nihče ne opraviči?

13. januar 2013, ob 22:52:44
sofia

Karba je povzročil že toliko zla, da bi moral že davno oditi.
Saj ni šlo samo za ogabno poizvedovanje na policiji, če raziskujejo umor Janševega otroka. (Kaj je tukaj laž? Zakaj bi Karba poizvedoval na policiji, če bi zvedel, da je umrl otrok? ).
Šlo je tudi za Karbove laži v zvezi s Patrio in SDS. Izgubljene tožbe.
Ogabno natolcevanje v primeru kardinal Rode. In sodni postopek v zvezi s tem.

13. januar 2013, ob 22:27:52
Lenny

S takšnimi lažmi, nekaj polresnicami in zavajanji se ta oblast sploh lahko obdrži, no se je...
Kar beri kakšne čipirane idiotizme pišejo naši vrli desni kolegi tukaj gor...

13. januar 2013, ob 22:23:15
kdovekdo

To, da je bil članek objavljen na spletni strani Reporterja in Demokracije lažen me ne preseneča, preseneča me vsebina tega članka, ki je ena sama podlost, podlost brez primere.

13. januar 2013, ob 22:05:11
Lenny

Akcija odstranitve Karbe je bila očitno skrbno načrtovana..
Če ni pravne države, če so na čelu države ljudje, ki kradejo, goljufajo in lažejo, je ta odstranitev nadležnega novinarja čisto logične posledica, da se vladaloča elita in njeni lakaji počutijo varne in neomejene v svoji moči.

13. januar 2013, ob 21:51:35
Diaz

v tej ZLOveniji ??

opustite upanje vsi, ki vanjo UStopate ! .........

jaz namreč na takšno pravico čakam že 15 let ( mozetiči in podobni prodani krivosodni sociopati nas nimajo radi ! ......... )

13. januar 2013, ob 21:08:35
32 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej