Keber odstopil tudi zaradi nesoglasij v RKS

O podrobnostih sicer ne želi govoriti, generalna sekretarka RKS Renata Brunskole pa medtem zagotavlja, da sta dobro sodelovala in jo je odstop zato presenetil.
Fotografija: Svojih nadaljnjih načrtov Keber ni želel razkriti. »V življenju imam veliko stvari za početi,« je dejal. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Svojih nadaljnjih načrtov Keber ni želel razkriti. »V življenju imam veliko stvari za početi,« je dejal. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo

Ljubljana - V torek je z mesta predsednika Rdečega križa Slovenije (RKS) odstopil Dušan Keber. Razlog za njegovo odločitev bi naj botrovala nesoglasja v organizaciji, a Keber o podrobnostih ne želi govoriti. »Menim, da sem v odstopni izjavi napisal dovolj,« je zatrdil za STA. »Tako sem se odločil, ker nisem mogel uresničevati ciljev, ki sem si jih zadal,« je dodal.

Generalna sekretarka RKS Renata Brunskole pa medmtem zagotavlja, da sta dobro sodelovala, zato jo je odstop presenetil.

Brunskoletova je tako Kebru kot Zvonki Ješelnik, ki je odstopila z mesta podpredsednice, hvaležna za njun trud, delo in sodelovanje, je poudarila za STA. »Veliko dobrega smo naredili za ljudi, ki potrebujejo pomoč,« je izpostavila.
 

Vprašanje je, zakaj v dveh letih odhaja že drugi predsednik/ica


»Mojega odstopa ne pogojujejo osebni razlogi; narekuje ga spoznanje, da svojega znanja in izkušenj ne morem uporabljati v prid organizaciji, ki ji predsedujem,« je zapisal v ponedeljkovi odstopni izjavi. Tisti, ki jih bo njegov odstop presenetil, se morajo po njegovih besedah vprašati, zakaj v dveh letih odhaja že drugi predsednik oziroma predsednica.



Še vedno ima voljo za razreševanje problemov, ki stojijo pred RKS, je zagotovil v izjavi. Vendar je dodal, da ne čuti ustrezne podpore, ki bi jo nujno potreboval. »Še več, v zadnjih mesecih sem doživel primere nezaupanja in celo podtikanj, ki so me prizadela,« je priznal.

Svojih nadaljnjih načrtov v izjavi za STA ni želel razkriti. »V življenju imam veliko stvari za početi,« je dejal.



Keber je nastopil funkcijo predsednika RKS 24. junija 2016, opravljati pa bi jo moral do leta 2019. RKS je novega predsednika izbral po tem, ko je februarja istega leta s položaja odstopila Nataša Pirc Musar.

Komentarji: