Kolesarski maraton treh občin

Organiziran bo tudi pohod na Magdalensko goro in voden ogled Županove jame.

Objavljeno
30. maj 2013 22.38
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Grosuplje - Kolesarko društvo (KD) Grosuplje prireja v nedeljo kolesarski maraton skozi grosupeljsko, dobrepoljsko in ivanško občino. Štart kolesarjev bo ob 9. uri na Kolodvorski cesti v centru Grosupljega. Udeleženci bodo lahko izbirali med petimi progami, poskrbljeno pa bo tudi za ljubitelje gozdnih poti in družine.

Na izbiro bo pet kolesarskih poti

Proga v dolžini 92 kilometrov je namenjena dobro pripravljenim rekreativcem, saj je poleg zelo razgibanega terena začinjena še z vzponom na Korinj. Po isti trasi poteka tudi 80-kilometrska proga, le brez vzpona na Korinj in še malce krajša, 56 kilometrov dolga proga, ki je primerna prav za vse rekreativce.

Za tiste, ki prisegajo na vrtenje pedalov po gozdnih poteh, je organizatorjev poskrbel za 36 kilometrov dolgo progo, ki je primerna zgolj za gorska kolesa. Za družine so pripravili 14 kilometrov dolgo progo. Udeleženci družinskega maratona se bodo v Šmarje-Sapu lahko udeležili prireditve z naslovom Čas za ustvarjanje, ki se bo odvijala od 10. ure do 17. ure. Domače turistično društvo bo ob tej priložnosti poskrbelo za kulturni program, otroške delavnice in sejem.

Pohod na Magdalensko goro in ogled Županove jame

Tistim, ki so se jim kolesa morda zamerila oziroma prisegajo na pohodništvo, bodo tudi prišli na svoj račun. Organiziran bo namreč triuren voden pohod na Magdalensko goro. Člani Turističnega društva Županova jama pa bodo tega dne organizirali še ogled jame, ki bo za odrasle stala šest evrov za otroke pa 4,5 evra. Štartnina za kolesarje znaša 20 evrov, za mladino do 15. leta evro in pohod pet evrov. Član upravnega odbora KD Grosuplje Anton Kogovšek je povedal, da bodo kolesarjem ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev. Na cilju bo vsak udeleženec prejel spominsko medaljo in praktično darilo. Deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad in zabave.