Končno razpis za šefa kliničnega centra

Iskanje direktorja UKC: Negotova sklepčnost današnje seje sveta zavoda.

Objavljeno
10. februar 2016 22.06
Brigite Ferlič Žgajnar
Brigite Ferlič Žgajnar

Ljubljana – Predvidoma danes naj bi bilo znano, kdaj bo objavljen razpis za novega generalnega direktorja UKC. O tem bi morali odločati že pred mesecem dni, a je seja sveta ljubljanskega kliničnega centra tedaj odpadla. Tudi za danes je njena sklepčnost negotova.

Brigita Čokl
, ki je vajeti UKC kot vršilka dolžnosti prevzela 10. decembra lani, je napovedala, da bo na tem mestu največ dva ali tri mesece. Po drugem mesecu njenega delovanja, naj bi bilo šele danes znano, kdaj točno bo objavljen razpis, s katerim bodo iskali novega vodilnega.

Prejšnji razpisni postopek iskanja vodilnega se je uradno končal 23. decembra, ko vlada ni dala soglasja k imenovanju Andreja Baričiča na direktorski položaj – pred tem je odstopil s funkcije vršilca dolžnosti. Od takrat ni bilo zadržkov, da bi objavili nov razpis, a ga bodo šele v prihodnjih dneh, če bo seveda današnja seja sklepčna.

Z udeležbo članov slabo kaže, saj sta dva že opravičila svojo navzočnost. Ne zadnji razpis za direktorsko mesto jih je poleg Baričičeve vloge prispelo še šest, od tega ena nepopolna. Dva kandidata pogojev za zasedbo vodstvenega delovnega mesta nista izpolnjevala, svetu UKC Ljubljana pa so se predstavili štirje; Baričič, ekonomista Igor Klinar in Matjaž Jauk ter nekdanji obrambni minister Franci Demšar. Baričič se je na vodilno delovno mesto prijavil s programom dela, ki je obsegalo pičlih sedem strani.