Konec avgusta iz Grosuplja v Ljubljano ceneje z Urbano

Na novi liniji 3G bodo obstoječim voznim redom dodali še večerno vožnjo.

Objavljeno
11. julij 2011 13.02
Posodobljeno
11. julij 2011 13.21
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - Konec avgusta, natančneje v ponedeljek, 29. avgusta, bo začela obratovati nova linija Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) 3G, ki bo potnikom iz Grosuplja omogočala, da se bodo v Ljubljano zapeljali s terminsko Urbano več kot 50 odstotkov ceneje. Vožnje bodo potekale v okviru obstoječih voznih redov, z dodano večerno vožnjo.

Linijo 3G bo na relaciji Grosuplje – Škofljica – Mestna občina Ljubljana, avtobusi pa bodo vozili med 4:30 in 23:40 uro, ob sobotah med 5:00 in 23:40 uro, ob nedeljah in praznikih pa med 5:00 in 23:40 uro.

Trasa linija 3G, ki predstavlja delno spremenjeno obstoječo traso linije medkrajevnega prometa, katere začetek je sedaj na Avtobusni postaji Ljubljana, bo potekala krožno po trasi Bavarski dvor – Navje – Železna cesta – Bežigrad – Razstavišče – Bavarski dvor – Konzorcij – Drama in nato v smeri Rudnika, Škofljice in naprej v Grosuplje, kjer bo linija podaljšana do naselja Brinje, s pomočjo krožne trase Grosuplje – Mrzle njive – Rubin – Pri mostu – Brinje – Maistrova – Adamičeva – Adamičev spomenik – Pod gozdom in nato naprej proti Ljubljani. Proga bo tako potekala po samem središču mestai.

Omenjeni prednosti bosta potnikom omogočali boljše povezave in lažji dostop.
Cenovno bo nova linija za imetnike terminske kartice Urbana ugodna, v nekaterih primerih bodo mesečne vozovnice kar 50 odstotkov cenejše, zagotavljajo v LPP. Z vrednostno kartico Urbana se bodo potniki na liniji 3G za 0,80 evra lahko vozili znotraj Mestne občine Ljubljana oziroma do Škofljice. Plačevanje za potovanje od Škofljice do Grosuplja pa bo za potnike, ki ne bodo imeli terminske Urbane, potekalo nespremenjeno - gotovinsko po nespremenjenih cenah.