Konec tedna se bo ohladilo za več kot 10 stopinj. Se poletje poslavlja?

Do petka bodo temperature še nad 30 stopinjami Celzija, konec tedna pa prihaja občutna ohladitev.
Fotografija: V nedeljo bo deževno z bolj jesenskimi temperaturami. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V nedeljo bo deževno z bolj jesenskimi temperaturami. FOTO: Shutterstock

V začetku tedna bo po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) pretežno jasno, na Primorskem pa bo pihala šibka burja. Dnevne temperature se bodo dvignile do 32, na Obali do 34 stopinj Celzija.

Tudi jutri bo večinoma jasno, popoldne pa napovedujejo možnost nastanka krajevnih neviht. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale od 13 do 18, ob morju do 20 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa od 29 do 33 ter na Goriškem do 35 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo še vedno sončno in vroče, verjetnost za nastanek popoldanskih ali večernih neviht pa bo majhna. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja, proti koncu tedna pa bo verjetnost neviht že nekoliko večja. V četrtek in petek bo tako večinoma še sončno, popoldne pa bodo nastale vročinske nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija.



Do petka bo vroče, sledita dež in ohladitev

V četrtek bo območje visokega zračnega tlaka začelo slabeti, ob koncu tedna pa nas bo dosegla hladna fronta, ki bo prinesla  ohladitev. V nedeljo se bodo tako po trenutnih napovedih temperature spustile za več kot 10 stopinj Celzija. V osrednji Sloveniji bodo popoldne temperature dosegle 19 stopinj Celzija, na območju zgornje Gorenjske zgolj 15 stopinj Celzija. Vreme bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki se lahko razvijejo v nevihtno vreme.

Konec tedna bo tako najvišje vrhove gora lahko pobelil sneg. Takšna ohladitev proti koncu avgusta ni nič nenavadnega in je razmeroma pogosta, pojasnjuje iz Arsa.

V začetku zadnjega avgustovskega tedna pa za zdaj kaže, da bo vreme spet bolj ustaljeno, pa tudi temperature se bodo spet nekoliko dvignile, a le nekaj nad 20 stopinj Celzija. »Od ponedeljka bo vreme spet ustaljeno, a pretirane vročine ni več pričakovati,« pojasnjuje Brane Gregorčič, meteorolog z agencije za okolje. Prihodnji teden lahko tako zjutraj pričakujete okrog 10 stopinj Celzija, čez dan pa se bo živo srebro ob obali povzpelo do 25 stopinj Celzija.

Preberite še:

Komentarji: