Koroška cestna srhljivka se začenja ...

... danes in nadaljuje v nedeljo. V podporo gradnji tretje razvojne osi so posneli tudi videospot.

Objavljeno
24. januar 2017 15.14
M. K.
M. K.

Mladinska iniciativa za tretjo razvojno os je v sodelovanju z Zadrugo ZRaven pripravila uvodnik in tri dele koroške cestne srhljivke z naslovom Pozabljeni. Danes so objavili njen prvi del, nadaljevanje sledi v nedeljo.

Mladinska iniciativa za tretjo razvojo os želi skupaj z gledališkimi ustvarjalci Zadruge ZRaven opozoriti tudi na varnostni vidik koroških cest. Te so dotrajane, slabo ali celo nevzdrževane. Na redkih delih so primerne za prehitevanje, kar na koroških cestah po mnenju Mladinske iniciative za tretjo razvojno os povzroča dodatno nervozo in več prometnih nesreč. Lani se je na regionalni cesti med Arjo vasjo in Dravogradom zgodilo kar 343 prometnih nesreč, na avtocesti med Trojanami in Tepanjem (cesti sta primerljivi po razdalji) pa 99 prometnih nesreč. To pomeni, da se je na cesti med Arjo vasjo in Dravogradom primerilo kar 71 odstotkov več nesreč kot na avtocesti Tepanje−Trojane.

Glavno vlogo v videu Strah na cesti je odigrala Katja Vravnik, pozabljeno vlogo študentke pa Karin Šnabl. Za kamero sta stala Tadej Ošlovnik in Marko Pavlak, glasba je delo Aleša Gangla, scenarij pa je napisala Tea Kovše.