Po Koroški včeraj pustošilo neurje

Meteorna voda je zalivala kletne prostore poslovnih in večstanovanjskih objektov, tolkle so strele.

Objavljeno
04. avgust 2014 13.10
Neurje v Ljubljani
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA

Slovenj Gradec − Močno neurje, ki je v nedeljo popoldne in zvečer zajelo Koroško, je povzročilo nekaj nevšečnosti. Meteorne vode so zalivale in ogrožale stanovanjske objekte, strele so zanetile nekaj požarov, zaradi močnega dežja so se sprožali manjši plazovi in naraščali potoki.

Močno neurje s točo je okrog 17. ure zajelo občino Prevalje. Meteorna voda je zalivala kletne prostore poslovnih in večstanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci, ki so čistili jaške in počistili prostore, ogrožene hiše zaščitili s protipoplavnimi vrečami in s potopnimi črpalkami izčrpali vodo iz poplavljenih objektov.

Prav tako so posredovali na lokalni cesti Prisoje−Breznica, kjer je voda zaradi zamašenih cestnih prepustov zalila cestišče, ga poškodovala in bila neprevozna.

Zaradi močnega dežja je narasel Potočnikov potok, ki je ogrožal stanovanjsko hišo na Javniku v občini Podvelka. Prav tako je močno neurje zajelo občino Ravne na Koroškem. Meteorne vode so zalivale in ogrožale stanovanjske objekte na Stražišču in na Tolstem vrhu.

Na Navrškem vrhu v občini Ravne na Koroškem pa je strela zanetila požar na stanovanjskem objektu, do prihoda gasilcev je požar pogasil lastnik. Strela je zanetila požar tudi v kraju Slap v občini Vipava, in sicer na garažnem objektu. Požar so pravočasno pogasili gasilci.

Zvečer so na cesti Brezno−Remšnik v naselju Remšnik posredovali gasilci, ker se je na cesto sprožil manjši plaz, ki ga bodo danes sanirali delavci Komunalnega podjetja Radlje ob Dravi.