Kramarja skrbi Travnova kandidatura

Županom zgornje Gorenjske se na lokalnih volitvah obeta ponovitev mandatov.

Objavljeno
31. julij 2014 18.08
Bojan Travn na novinarski konferenci pred RTV Ljubljana 10. julij 2013
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Jesenice – Če sodimo po napovedih kandidatur, županske volitve v občinah zgornje Gorenjske ne bodo prinesle bistvenih sprememb. Vsi župani se bodo še enkrat potegovali za nov županski mandat. Še najbolj je zaskrbljen župan Bohinja Franc Kramar, čigar najpomembnejši izzivalec bo novinar Bojan Traven.

Bojan Traven je v župansko tekmo vstopil že pred časom, saj »smo potrebovali več časa, da smo ljudem povedali, kaj hočemo storiti«. Okoli sebe je zbral predstavnike srednje generacije Bohinjcev, ki je po Travnovem prepričanju zdaj v najboljših letih in ima dovolj energije za delo, pri tem pa je omenil Jureta Sodjo iz Turističnega društva Bohinj in Boštjana Mencingerja, direktorja smučišča Vogel. Župan Franc Kramar se jezi, da je Traven v volilno tekmo vstopil prezgodaj, saj da je čas za predvolilno kampanjo le en mesec pred volitvami.

Dva izzivalca ima za zdaj župan Kranjske Gore Jure Žerjav, ki se bo potegoval za še četrti mandat, nasprotnika pa bosta Bogdan Janša iz SDS in Jani Hrovat, lastnik kranjskogorske gostilne Pri Martinu in agencije Julijana. Žerjava konkurenca ne skrbi, saj je prepričan, da so v mandatu, ki se izteka, dobro delali.

Ahmed Pašić se še ni odločil

Na Jesenicah se dr. Ahmed Pašić, ki je s svojo civilno pobudo Ejga – za lepše Jesenice pomembno zaznamoval dogajanje v mestu, še ni odločil za kandidaturo, jo pa številni Jeseničani pričakujejo. Tudi podžupan Miha Rebolj iz stranke Narcisa se še ni odločil, vendar priznava, da v želji za nadaljevanje politične dejavnosti veliko manevrskega prostora za odločitev o vložitvi kandidature nima.

Kandidaturo je pred časom že napovedal občinski svetnik Janko Pirc (LDS), Tomaž Stare (Zares), ki je napovedal kandidaturo, pa je sporočil, da se iz politike umika. Za zdaj kaže, da se v občini, v kateri je bilo na zadnjih treh volitvah značilna nizka volilna udeležba (med najnižjimi v Sloveniji), županu Tomažu Tomu Mencingerju nasmiha še tretji mandat, čeprav kandidature še ni napovedal.

V občinah Radovljica, Žirovnica, Gorje in Bled župani Ciril Globočnik, Leopold Pogačar, Peter Torkar in Janez Fajfar večinoma še nimajo znanih protikandidatov, tako da na jesenskih volitvah ne bi smeli imeti preveč težav za ponovitev mandatov.