Kresalova se veseli kandidature Virantove liste

V LDS menijo, da je široka izbira za volivce vedno dobra in dobrodošla, saj bo vsaka stranka prispevala svoj pogled.

Objavljeno
11. oktober 2011 13.25
Posodobljeno
11. oktober 2011 13.50
J. S. S., Ne. Š., Delo.si
J. S. S., Ne. Š., Delo.si

Ljubljana - Korak Zorana Jankovića glede na trenutno stanje v političnem prostoru in v družbi  ni presenečenje, danes na sedežu LDS ponovila Katarina Kresal. «Tako kot v LDS vodimo politiko, ki ne temelji le na obljubah, temveč tudi na izpolnitvi obljub, je tudi Janković primer takega učinkovitega politika. Njegov nastop na volitvah širi izbiro in to je vedno dobro za demokracijo,« je po pisanju STA dejala Kresalova.

Kot je predsednica LDS zapisala v sporočilu za javnost, v stranki pozdravljajo široko izbiro na volitvah, ki je za volivce vedno »dobra in dobrodošla«. Kresalova se veseli tudi napovedi Gregorja Viranta, da bo njegova lista gradila na klasičnem liberalizmu, zato pričakujejo, da se jim bo aktivno pridružila pri prizadevanjih za spoštovanje temeljnih človekovih pravic.

Kresalova tako od Virantove liste pričakuje, da se bo pridružila LDS pri zagovarjanju družinskega zakonika in pravic istospolno usmerjenih, pravic izbrisanih, Romov in ostalih deprivilegiranih skupin.

Predsednica LDS meni, da se vedno bolj jasno kaže, da Slovenija ni zgolj dvopolna. Tako nastaja široka paleta strank in list, ki bodo prispevale vsaka svoj pogled in svoje odgovore na vprašanja, ki jih odpira čas. »Široka izbira je za volivce vedno dobra in dobrodošla,« je zapisala.

Kresalova je sicer že včeraj pozdravila morebitno kandidaturo ljubljanskega župana Zorana Jankovića na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah. Slednji je danes potrdil kandidaturo.