Kresanje mnenj o univerzijadi

Predstavniki Mednarodne univerzitetne športne zveze se želijo sestati z Janezom Janšo.

ned, 19.02.2012, 10:10

Ljubljana - Iz Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) so sporočili, da bodo zaradi zapletov z zimsko univerzijado 2013 zahtevali uradna pojasnila Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) in občine Maribor. Hkrati so v sporočilu za javnost zapisali, da se želijo srečati s slovenskim premierom Janezom Janšo.

Kot so še zapisali, so se danes seznanili z odstopno izjavo predsednika organizacijskega odbora Toneta Vogrinca in s tem, da je podjetje Univerziada 2013, d. o. o., ustanovljeno za namene univerzijade, plačilno nesposobno. Dodali so še, da so prek medijev ugotovili, da slovenska vlada projekta ne namerava podpreti.

Minister Turk odgovarja Lukšiču

»Igor Lukšič v zvezi z univerzijado išče prepir. Jaz ga nisem. V zadnjih dneh sem se izogibal temu, da bi kazal s prstom in iskal krivca,« je na blogu zapisal novi minister za šport Žiga Turk. Tako se je odzval na petkove očitke nekdanjega ministra za šport, da je nova vlada z odpovedjo univerzijade presegla svoja pooblastila in s tem državno blagajno oškodovala za tri milijone evrov kotizacije. Žiga Turk pojasnjuje, da vlada univerzijade ni odpovedala, temveč le ugotovila, da denarja zanjo v proračunu ni in da ga tudi ob rebalansu ni pričakovati. Organizatorjem predlaga, naj od organizacije FISU kotizacijo izterjajo nazaj in s tem denarjem organizirajo študentske igre, primerne kriznim časom.

Turk med drugim meni, da bo morda treba ugotavljati tudi odgovornost ministra Lukšiča, ki je odobril iz državne blagajne nerazumno visoko kotizacijo za projekt (najvišjo, ki jo je plačal katerikoli organizator univerzijade), in sicer na podlagi neresnih finančnih načrtov za izvedbo tekmovanj, kakor je ugotovilo tudi računsko sodišče.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
9 komentarjev
Neznan

Pa kaj mislite, da vam bo Janez iz svojega žepa dal?
Poizkusite pri Kocijančičvem Janezu (balin kugel glanckopf)

19. februar 2012, ob 20:13:23
Neznan

"PREDRAGI "PICEKI"
Ali še niste slišali, kaj je rekja teta Gela?
Brez dela ni jela. Najprej ustvarite nazaj, kar ste požrli, potem se bomo pa šele PPOGOVARJALI.

19. februar 2012, ob 19:22:24
Neznan

NAJPREJ KRUHA, NATO ŠELE IGER.
"STRICI SO JIH ZAJEBALI", ZADAJ PA IMAJO TI ISTI STRICI DENARJA ZA NASLEDNJIH 5 OLIMPIJAD.
NAJ TONA MALO POVPRAŠA SVOJO KOMPANIJO F-21, ČE JE POZABIL, KAKO SO SI DELILI.

19. februar 2012, ob 19:19:12
Darci10

Pravilno se je odločil ŽIGA TURK.

Nedopustno je z KAnglerjem na čelu, da se delajo norca iz ljudi, kateri še za kruh nimajo.

19. februar 2012, ob 15:35:24
Neznan

"Hkrati so v sporočilu za javnost zapisali, da se želijo srečati s slovenskim premierom Janezom Janšo."

Obnašajo se kot pastirji. Domišljavci!
Žal, takšni so športni funkcionarji tipa Tone, Janez... Ustavovili so podjetje, si talati plače, sedaj pa so ugotovili, da za vse te neumnosti potrebujejo denar.
Organizacijo naj prevzame študenstka organizacija Slovenije in volontersko organizira...

19. februar 2012, ob 12:28:19
bureg911

Kakšno kotizacijo je SUSA plačala FISU? Prepričan sem, da to ni bilo 3.000.000,00 evrov. Za kotizacijo namreč NI NIKAKRŠNIH davkov ali dajatev, ki bi jih morali obračunati. Naj FISU pokaže nakazilo iz SUSA, (ali pa je bilo to direktno nakazilo iz proračuna??), da vidimo, kje so se evri "zataknili". Seveda je eden od razlogov tudi to, da je (bil) zraven Tone Vogrinec (in nikjer znani člani OO), glavni krivec za to, da je Mateja Svet, najboljša sloveenska smučarka vseh časov, predčasno zaključila svojo kariero. Pa hitro naj pokažejo, ker je zastaralni čas na sodišču za goljufije v Sloveniji samo pet let. IJJ pa naj se le sestane z predstavniki FISU, mogoče bojo oni prinesli potrdilo o plačani kotizaciji. V tem času pa naj policija le drži na očeh vse vpletene v ta projekt

19. februar 2012, ob 12:00:19
Vritolez

Upam, SRČNO UPAM, da se Janša ne bo spustil na ta nivo. Plača naj tisti, ki je imel tako velike oči, da se mu je požrtija zataknila v gobcu. Pa naj sedaj rešuje zadevo. Vsi fantički, od Vogrinca dalje, so dokaj premožni. Pobrati jim lastnino in plačati penale ter vrniti v državno blagajno 3MIO €. Janša bi moral enostavno vrniti v Lozano lepe pozdrave z retoričnim vprašanjem: What it's got to do with the price of fish?

19. februar 2012, ob 11:44:42
rovi

Tona bi rad Janši predal depešo iz Murgel.

19. februar 2012, ob 11:41:36
karlo

Kdo je bil poleg Vugrinca-predsednika in Vilarja-direktorja,Knglerja in Dr. Kugovnika, ki Univeriade niso zavarovali,še član Organizacijskega odbora? Predsednik OKS in "stric" iz ozadja -dr. Kocjančič, Predsednik SZS
Lovše in predstavni MŠŠ - sekretar Direktorata za šport Repenšek. Tu jeiskati personificirano odgovornost. Ni dovolj odstop, pač pa analiza njovega (ne)dela, nastale škode in nato vsakršna tudi osebna
odgovornost !

19. februar 2012, ob 11:32:37
9 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej