Kriminalisti preiskujejo Občino Šentrupert

V občini župana Ruperta Goleta potekajo preiskave zaradi sumov zlorabe uradnega položaja, oškodovanja in goljufij.

Objavljeno
28. julij 2016 13.01
vidic gole
K. M., STA
K. M., STA

Šentrupert - Novomeški kriminalisti danes opravljajo hišne preiskave stanovanj in poslovnih prostorov na desetih krajih. V preiskavi zbirajo obvestila in dokaze za utemeljitev sumov zlorabe uradnega položaja, oškodovanja in goljufij. Po neuradnih podatkih naj bi preiskovali tudi prostore Občine Šentrupert, piše STA.

S Policijske uprave Novo mesto so za STA sporočili, da njihovi kriminalisti na več krajih zbirajo dokaze za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo evropskih skupnosti, položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Rupert Gole, župan Občine Šentrupert. Foto: Leon Vidic/Delo

V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov in policistov, do sedaj pa še nikomur niso odvzeli prostosti ali odredili pridržanja. Kriminalisti so predkazenski postopek začeli lani, preiskave pa izvajajo na podlagi usmeritev in navodil novomeškega okrožnega državnega tožilstva, so še sporočili s PU Novo mesto.

Po neuradnih podatkih naj bi omenjeni postopek sprožili zaradi domnevnega navzkrižja interesov pri delovanju občinskega vodstva. Kriminalisti naj bi občinskim uslužbencem začasno preprečili dostop do delovnih mest.

Šentrupertski župan Rupert Gole je v izjavi za javnost zapisal, da so kriminalisti danes obiskali šentrupertsko občino in zasegli dokumentacijo, povezano z gradnjo Lesno predelovalnega centra Puščava. Nosilec tega je podjetje Ahouse, ki mu je občina podelila stavbno pravico, še piše STA.