Krkovič išče sponzorje za TVS

Pooblaščen je, da v imenu TVS sponzorjem prireditve Mati domovina zagotavlja omembo v prenosu festivala.

Objavljeno
06. december 2013 22.01
Klara Škrinjar, notranja politika
Klara Škrinjar, notranja politika
Ljubljana – Festival slovenske domoljubne pesmi, ki bo letos potekal drugič, in sicer v Grosuplju, bo posnela in predvajala tudi TV Slovenija. Kot je razvidno iz dopisa, ki smo ga pridobili v uredništvu, za omenjeni projekt v imenu javnega medijskega servisa sponzorje išče kar brigadir in veteran vojne za Slovenijo Tone Krkovič, na prvi stopnji obsojen v zadevi Patria.

V dopisu, na katerem je žig in podpis direktorja TVS Janeza Lombergarja, so Krkoviču dana »pooblastila«, da v imenu TVS potencialnim sponzorjem prireditve zagotavlja omembo v uvodni in končni špici oddaje (prenos festivala), brez logotipov.

RTV: Običajna praksa

Direktor TV Slovenija Janez Lombergar pravi, da je s tem dopisom v imenu RTV organizatorja obvestil o pravilih navedbe potencialnih sponzorjev oziroma pokroviteljev v špicah oddaj. Pri tem je poudaril, da z denarjem, ki ga organizatorji, v tem primeru Krkovič, zberejo, nimajo nikakršnega opravka. »Pri prireditvah, ki jih RTV prenaša, sredstva, ki jih od sponzorjev oziroma pokroviteljev pridobijo organizatorji, ne zadevajo RTV. Ta pridobi pravico do prenosov ali predvajanja posnetkov prireditev, ki jih po uredniških presojah vključuje v program,« je dejal Lombergar in še pojasnil: »Finančna sredstva za izvedbo prireditev so v domeni organizatorjev. Služba za trženje se ne ukvarja z zagotavljanjem sredstev organizatorjem za izvedbo prireditev.«

Pozor, zgolj snemamo!

To so potrdili tudi v službi za trženje TV-programa. Simona Žitnik, vodja službe, nam ja zatrdila, da z oglasnimi bloki ne bodo prekinjali predvajanja posnetka glasbenega festivala, oglasne bloke pred predvajanjem posnetka in po njem pa trži RTV v sklopu rednega oglaševanja. Dodala je, da skladno z ustaljeno prakso pri vseh oddajah v odjavni oziroma uvodni špici dovoljujejo organizatorjem navedbo sponzorjev oziroma pokroviteljev z običajnimi črkami špic in brez logotipov.

Organizator prireditve je sicer Slovensko kulturno-umetniško društvo Mati domovina, ki skrbi tudi za finančno izvedbo prireditve, RTV pa jo s svojo produkcijsko ekipo le snema in odložno predvaja, je še pojasnil Lombergar.