Lambergh le nad izbrane glavobole

V hotelu Lambergh v Dvorski vasi najemniki že opravljajo medicinsko dejavnost, dvomi o verižnih poslih iz preteklosti in opeharjeni upniki pa ostajajo.

Objavljeno
24. oktober 2013 19.52
Hotel Lambergh
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Dvorska vas – Vprašanja povezana z zapuščino prejšnjega lastnika hotela v Dvorski vasi, podjetja Predence v prisilni poravnavi ter njegovimi opeharjenimi upniki, so tudi na včerajšnji novinarski konferenci, na kateri so najemniki hotela predstavili začetek delovanja medicinskega centra, ostala brez odgovorov.

Lastnik in generalni direktor podjetja Lambergh Tomaž Hočevar je o investiciji za opremo medicinskega centra povedal, da je bila vredna več stotisoč evrov. Podrobnosti ni razkril, prav tako tudi ni povedal koliko še nameravajo vložiti v delovanje hotela dokler ne bo samostojno finančno zaživel. Brez odgovora je ostalo vprašanje zakaj in za koliko so od podjetja Neo dom, bivšega solastnika Predenca, odkupil za 800.000 evrov zavarovanih terjatev do podjetja Predence.

Večina manjših upnikov podjetja Predence v prisilni poravnavi z za dva milijona evrov vrednimi terjatvami se bo, sodeč po prvem končanem sodnem postopku enega od nekdanjih delavcev, zanje obrisala pod nosom. Največji upniki z zavarovanimi terjatvami (NKBM jih ima za štiri milijone evrov, Lambergh, kot omenjeno, za 800.000 evrov, Makro 5 investicije pa za tri milijone evrov) jih bodo lahko terjali od novih lastnikov hotela in parcel na katerih stoji hotel, trzinske družbe Elba-plus. Kot smo v Delu že poročali lovke lastnikov Elbe plus po naših podatkih segajo v ameriško zvezno državo, davčno oazo Delaware.

V medicinskem centru se bodo zdravili predvsem ljudje z glavobolom ali z lymsko boreliozo, je povedal vodja centra dr. Andrej Stare, sicer širši javnosti bolj znan kot športni komentator, 14-dnevna medicinska obravnava bo stala poldrugi tisočak.