Lani zapore Trojan, letos Kastelca

Nočne in vikend zapore za popravila v garancijski dobi in posodobitev.

Objavljeno
02. marec 2015 17.21
Predor Kastelec
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo

Ljubljana – V četrtek, 4. marca, zvečer bo Dars pričel z nočnimi in vikend popolnimi zaporami avtocestnega predora Kastelec in s tem odseka primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem. Dela naj bi zaključili najkasneje do Dneva Zemlje, 22. aprila, pred tem pa si bodo izvajalci vzeli prosto med velikonočnimi prazniki – velikonočna nedelja bo letos 5. aprila.

Najprej bodo predvidoma dobre tri tedne zapirali vozišče v smeri proti Kopru. Prvič naj bi avtocesto zaprli v sredo, 4. marca ob 20. uri in tako naj bi bilo potem vse delovnike od ponedeljka do četrtka do petih zjutraj, medtem ko naj bi ob vikendih cesto zaprli v petek ob 20.00 in jo spet odprli v ponedeljek ob petih zjutraj.
V smeri proti Kopru naj bi bile zapore tri zaporedne konce tedna: od 6. do 9. marca, 13. do 16. in od 20. do 23. marca. V smeri proti Ljubljani bodo odsek predvidoma zaprli zadnji marčni vikend in potem še največ dva konca tednov po Veliki noči (10. do 13. april in 17. do 20. april).

V Darsu napovedujejo, "da bodo v predorih vzporedno potekala dela vezana na odpravo napak ugotovljenih ob zaključku 10-letne garancijske dobe, ki so jih v času veljavnosti garancije za odpravo napak dolžni odpraviti izvajalci del, ter nadgradnja elektrostrojne opreme predora Kastelec, ki je potrebna zaradi uskladitve opreme z najsodobnejšimi zahtevami."

                                                                   * * *

Avtocesta bo po pojasnilih Darsa zaprta zaradi nadgradnje elektrostrojne opreme in odprave napak v garancijski dobi, promet pa bo preusmerjen na vzporedne ceste, predvsem na nekdanjo magistralko. Popolne zapore pojasnjujejo v avtocestni družbi z injektiranjem temenskih razpok notranjega oboka predora Kastelec. Prav tako je popolna zapora potrebna zaradi montaže elektro opreme v temenskem delu predora, odpiranja kinet, izdelave požarnih niš ter testiranja vgrajene opreme.