Laščani odprli Pivo in cvetje

Prvi festivalski dan z Ugly Kid Joe, a tudi z Modrijani in drugimi.

Objavljeno
13. julij 2017 11.30
Pivo in cvetje
Brane Piano
Brane Piano

Laško − Obleganje Laškega se je začelo. Po sinočnjem večeru, po tradiciji namenjenemu domačinom, s čimer se prireditelj, Pivovarna Laško Union, zahvali Laščanom za štiridnevne izredne razmere v času festivala Pivo in cvetje, so se pod večer danes odprli glasbeni odri, točilni pulti, lokali s hrano pod šotori, Mavrični park za otroke in družine ter se zaleke dogajati številne druge prireditve.


Festival Pivo in cvetje. Obiskovalci. Foto: Brane Piano

Že prvi festivalski dan v Laškem na štirih koncertnih odrih igra vrsta glasbenih skupin in posameznikov. Na odru Zlatorog nastopajo Nude, Riblja čorba, Dan D in četrtkove rockovske zvezde, skupina Ugly Kid Joe, ki je pred tem v hotelu Thermana pripravila novinarsko konferenco.


Skupina Ugly Kid Joe na tiskovni konferenci pred koncertom na Festivalu Pivo in cvetje v Laškem. V sredini z leve kitarista Dave Fortman in Klaus Eichstadt ter pevec Whitfield Crane, skrajno levo programski vodja festivala Urban Centa, desno vodja organizacije festivala Simona Oset. Foto: Brane Piano

Na odru Jubilejnik muzicirajo Modrijani in Jan Plestenjak, tam bo ob devetih zvečer slovesno odprtje Festivala Pivo in cvetje oibiskal tudi predsednik vlade Miro Cerar . Na odru Special godejo oziroma pihajo Big Band Krško, Big Band Laško z Nuško Drašček ter Špičikuc Orchestra. Na odru Malta pa glasbo vrtita DJ Buchan in Mr. Denis.

V Laškem so torej že včeraj za javnost odprli vrata Pivovarne Laško ter po lepi navadi za vse Laščane in nekdanje Laščane pripravili še Dan Laščanov, druženje, ki povezuje generacije domačinov, tudi tiste, ki so se iz Laškega odselili.

Tako je uvod v festival vsako leto namenjen domačinom. Ti so si množično, prišlo jih je okoli 1500, ogledali proizvodnjo v pivovarni ter spoznali proces nastajanja pijač Pivovarne Laško, ogledali pa so si tudi prenovljen pivovarski muzej nad protokolarno pivnico sredi pivovarne.

Na večerni prireditvi Dan Laščanov so se domačini ozrli na preteklost svojega mesta, se poklonili uglednim meščanom in se podpisali v mestno knjigo. Na občinskem dvorišču sta jih pozdravila župan Franc Zdolšek in Matej Oset iz pivovarne.

Poleg koncertov in glasbe na štirih odrih danes v Laškem že začenja delovati Mavrična dežela s športnim, ustvarjalnim in zabavnim programom, ki je namenjen družinam z otroki. Na ogled so prireditve etnografskega programa Lepo je res na deželi, odprte pa so tudi vse festivalske razstave.