V Slovenj Gradcu še dva nova lesena vrtca

V Legnu in Podgorju bo gradil isti konzorcij kot v Šmartnem

Objavljeno
30. december 2015 18.58
ŠOLA IN VRTEC NA SELAH PRI SLOVENJ GRADCU
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik
Slovenj Gradec – Konzorcij družb Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec in Lesoteka hiše bo v javno-zasebnem partnerstvu z občino Slovenj Gradec do začetka prihodnjega šolskega leta zgradil vrtca v Legnu in Podgorju. Na Selah pa bodo morali nanj še počakati, saj so enooddelčni vrtec zaradi velikih stroškov iz projekta izločili.

Ponudba konzorcija je bila edina, ki je prispela na razpis, podpis pogodbe pa je po besedah direktorice občinske uprave Vesne Kozlar predviden po novem letu. Občina ponudnika že dobro pozna, saj je v javno-zasebnem partnerstvu lani zgradil leseni vrtec v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Načrovana vrtca sta ocenjena na 2,2 milijona evrov brez davka, občinski proračun pa bosta prihodnjih petnajst let stala 249.000 evrov na leto, za dobrih 65.000 evrov na leto bo še stroškov obratovanja. Po 15 letih, ko se bo iztekla koncesijska doba, bosta vrtca prešla v last občine.

Naložba na Selah je izpadla, saj je bila cena 600.000 evrov za vrtec z enim oddelkom previsoka. Predsednik vaške skupnosti Sele in občinski svetnik Peter Pungartnik pravi, da so na Selah zaradi tega zelo nezadovoljni. Pred osmimi leti je šola odstopila vrtcu največji prostor v stavbi, a ker se je število otrok povečevalo, se je šola tudi sama znašla v prostorski stiski. »Z občino jo neuspešno rešujemo že leta. Naložba bi bila res skoraj enkrat dražja od gradnje vrtca v Podgorju ali Legnu, a za ta denar bi dobili še novo kurilnico in greznico. Kljub pripravljenosti, da bi kmetje s Sel sami prispevali les za vrtec in tako pocenili gradnjo, nam občinskih načrtov ni uspelo spremeniti.«