Lovci ustrelili medveda z Menine

Kosmatinec je svoj bridki konec dočakal v bližini Ambroža pod Krvavcem.

Objavljeno
25. september 2017 20.58
Ma. F.
Ma. F.

Ambrož pod Krvavcem - Včeraj okoli 22. ure so lovci v bližini Ambroža pod Krvavcem našli medveda, ki je na območju Menine in Kamnika raztrgal in ubil večje število ovac in jagnjet, zato je bila za njim izdana ustna odločba o izrednem odstrelu.

Zadnji napad je medved izvedel v noči na nedeljo, ko je na pašniku pod Krvavcem raztrgal dve ovci. Po poročanju portala Kamnik.info, se je na isti kraj vrnil tudi včeraj ponoči, vendar pa do novega napada ni prišlo, saj so ga preprečili lovci, ki so kosmatinca tudi ustrelili.

Medveda so po odstrelu prepeljali v lovsko hladilnico v Cerkljah, kjer so ga tudi stehtali. Tehtnica je namerila 115 kilogramov.

***

Prisluhnite podkastu Strašno hudi. V njem Miha Krofel, oborožen z znanjem in izkušnjami, premaguje vse stereotipe − o tem, ali bi nas medved, ko nas sreča, kar takoj napadel, ali je crkljiv in len, pa tudi kako dober plesalec je, pa o tem, ali risi plezajo na drevo, ali so to velike pikaste mačke, ki lovijo miši, in ali volkovi čisto zares tulijo v luno ...