Lovšetov odvetnik se je pritožil na pripor

Senat okrožnega sodišča mora o vloženi pritožbi na odrejen pripor za Tomaža Lovšeta odločati v 48 urah.

Objavljeno
10. avgust 2013 20.02
*lvu* SZS
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - Odvetnik nekdanjega nosilca franšize Diners za Slovenijo Tomaža Lovšeta Marko Bošnjak je za STA potrdil, da je na ljubljansko okrožno sodišče podal pritožbo na odrejen pripor za Lovšeta.

O vloženi pritožbi mora sedaj v 48 urah odločati izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Preiskovalni sodnik je pripor za Lovšeta zaradi suma begosumnosti na predlog tožilstva odredil v petek, Lovše pa lahko v priporu ostane do 30 dni.

Po Bošnjakovem mnenju sicer ni razlogov za pripor Lovšeta, saj naj ta ne bi storil očitanih kaznivih dejanj. Bošnjak je sicer že v petek za medije pojasnil, da ima Lovše stalno prebivališče v Sloveniji, napačne pa naj bi bile tudi navedbe o monaškem potnem listu, ki naj bi ga uporabljal.

Ostala dva osumljena v tej zadevi, nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija, Saša Pušnik in Anton Horvatič, sta bila po policijskem zaslišanju že v petek popoldne spuščena na prostost.

Policija je trojico pridržala v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners, in sicer je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) v sredo opravil več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane. Lovšeta in Pušnika so pridržali v sredo popoldne, Horvatiča pa v četrtek zvečer.

NPU preiskuje sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj devet milijonov evrov.