Majica reprezentance za muzej

Muzej novejše zgodovine Celje ima v zbirki majico s podpisi vseh slovenskih reprezentantov na evropskem prvenstvu v košarki leta 2013.

Objavljeno
04. avgust 2015 21.59
Š. K.
Š. K.

Celje - Majico je v času prvenstva pred dvema letoma pridobil Rotary klub Celje Barbara Celjska (RCCBC), ki jo je uokviril in shranil.

Direktorici Muzeja novejše zgodovine Celje (MNZC) Tanji Roženbergar je majico na včerajšnji kratki slovesnosti v dvorani Golovec izročil predsednik RCCBC Bojan Cvelfar pred srečanjem slovenskih in čeških deklet na evropskem prvenstvu v košarki za dekleta do 18 let.

Košarka povezuje

MNZC in RCCBC sodelujeta že več let in tako je bilo tudi pred dvema letoma, v času med in po tekmah evropskega prvenstva v Celju. Glede na to, da je v preteklosti iz Celja izšlo veliko nekdaj uspešnih košarkarjev in še danes uspešnih košarkarskih trenerjev, sta se celjski košarki poklonila tako MNZC kot RCCBC.

MNZC je v času evropskega prvenstva na Trgu celjskih knezov postavil razstavo Zgodovina celjske košarke avtorjev Sebastjana Webra in Boruta Batagelja. Po prvenstvu pa je RCCBC v muzeju pripravil pogovor o celjski košarki, na kateri sta sodelovala znana športna pedagoga in košarkarska trenerja Boris Zrinski in Mile Čepin.

Z izročitvijo spominske majice želijo v RCCBC dopolniti zgodovinsko zbirko o celjski košarki in o evropskem prvenstvu 2013 v mestu.