Manj avtov na Vojašniškem trgu


V delu starega mestnega jedra na Lentu je z majem začel veljati nov prometni režim.

Objavljeno
01. maj 2015 22.50
*okorn*parkiranje, invalidi
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor - Na območju Vojašniškega trga vključno z njegovimi dostopi je z majem začel veljati nov prometni režim, saj so na tem trgu v starem mestnem jedru vzpostavili območje umirjenega prometa. V tem lahko avtomobili vozijo s hitrostjo največ 10 kilometrov na uro, pešci pa imajo prednost pred drugimi udeleženci prometa.

»Cilj spremembe prometnega režima je v prvi vrsti omogočiti dostopnost stanovalcem na tem območju do svojih objektov in dvorišč in povečati varnost pešcev,« so sporočili z mariborske občine.

Pri tem so poudarili, da sta v coni umirjenega prometa, razen kjer je izrecno dovoljeno s signalizacijo, ustavitev in parkiranje prepovedana; tako je na posebnih mestih, označenih z ustrezno prometno signalizacijo, dovoljena ustavitev za največ 15 minut za potrebe dostave, so pojasnili na občini.

Enak režim po novem velja tudi na Vojašniški ulici ter Splavarskem, Žičkem in Minoritskem prehodu, v zoženem delu slednjega pa je prepovedana vožnja vseh vozil. »Vse udeležence cestnega prometa pozivamo, da na navedeno območje ne vozijo z motornimi vozili, če to ni nujno potrebno,« so sporočili z občine.

Poleg tega je nov režim začel veljati tudi na Pristaniški ulici oziroma Vodnikovem trgu, ki se nahaja znotraj zaprtega območja mestne tržnice; omenjena cesta je v celoti postala enosmerna od severa proti jugu, parkiranje na njej pa je odslej pravtako prepovedano.