Manjšina rudarjev o stavki

Danes bodo (morda) znane stavkovne zahteve velenjskih rudarjev.

Objavljeno
04. januar 2018 16.11
Brane Piano
Brane Piano
Velenje − Manjši izmed obeh sindikatov v Premogovniku Velenje (PV), Sindikat delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES), bodo dokončno odločitev o tem, ali bodo stavkovne zahteve v predlagani obliki in napoved stavke vodstvu predali, na podlagi odločitve zaposlenih sprejeli predvidoma v začetku naslednjega tedna.

Ker je v večji Sindikat pridobivanja energetskih surovin (SPESS) v PV včlanjenih šestkrat več zaposlenih, SDRES danes ni mogel sklicati zbora delavcev, zato so njegovi sindikalni zaupniki z Asmirjem Bečarevićem na čelu člane s predlogom stavkovnih zahtev seznanjali pred vstopom in prihodom iz jame.

Bečarević se ni utegnil odzvati na naša vprašanja, tudi sicer pa SDRES vsebine predloga stavkovnih zahtev včeraj ni razkril. To bodo predvidoma storili jutri ob 14. uri, uprava PV pa je že napovedala, da se bo nanje takoj odzvala.

V sindikatu SPESS so že pred prazniki napovedali, da bodo tudi sami zaostrili sindikalne zahteve, a le če za te dni predvidena pogajanja o višini nagrade rudarjem za leto 2017 ne bodo uspešna.