Mariborska občina išče partnerja za gradnjo vrtca

Mestna občina Maribor pričakuje velik interes za javno-zasebno partnerstvo pri naložbi v vrtec Pekre.

Objavljeno
05. avgust 2015 18.15
SLOVENIJA,LJBULJANA,10.1.2013.VRTEC HANSA CRISTIANA ANDERSENA. FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor - Načrtovana izgradnja novega vrtca v Pekrah naj bi stekla v začetku naslednjega leta. Mariborska občina je pred dnevi objavila poziv vsem pravnim in fizičnim osebam k oddaji vlog o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva pri tej naložbi.

Rok za oddajo vlog za sodelovanje pri investicijskemu projektu izgradnje enote vrtca v Pekrah, ta sodi pod Vrtec Studenci, se izteče 31. avgusta. »Že pred uradno objavo poziva je bil izkazan interes za projekt in tudi sedaj pričakujemo, da bo interes za oddajo vlog velik,« so sporočili z Mestne občine Maribor (MOM) in napovedali, da bodo izbrali najugodnejšega ponudnika. »Vse potrebne postopke želimo zaključiti še do konca letošnjega leta, da bomo z gradnjo lahko pričeli v začetku leta 2016.«

Vrtec Pekre, ki ga obiskuje približno 45 otrok, sedaj deluje v preko 150 let stari vili. Kot je povedala ravnateljica Vrtca Studenci Marjanca Karba, je stavba popolnoma dotrajana in ne ustreza več sodobnim standardom vzgoje otrok, zato je izgradnja novega vrtca v Pekrah nujna. V preteklosti je že bila izdelana projektna naloga, je spomnila Karba, z najnovejšimi načrti MOM pa po njenih besedah niso natančno seznanjeni.

Z MOM so sporočili, da želijo omenjeni projekt zaključiti »v najkrajšem možnem času«, saj je obstoječi vrtec v zelo slabem stanju. Še letos naj bi zato izpeljali tudi ločen javni razpis za izvedbo del za prestavitev električnega kablovoda, speljanega čez zemljišče, kjer naj bi stal bodoči vrtec Pekre.

Tega je MOM sprva nameravala graditi s pomočjo evropskih sredstev in je tudi že izbrala izvajalca del, podjetje Markomark, a je nato odstopila od pogodbe z njim, ker na razpisu za sofinanciranje ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ni bila uspešna. Rešitev za izgradnjo novega vrtca, ki naj bi stal dober milijon evrov, je nato našla v javno-zasebnem partnerstvu.