Mariborske levinje podarile avto za razvoz presežkov hrane

Brezplačno hrano potrebuje čedalje več ljudi, tudi zaposleni z nizkimi dohodki.

Objavljeno
29. avgust 2014 14.21
MARIBORSKI LIONSI
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor

Maribor − Center za socialno delo (CSD) Maribor, ki je maja od Lions kluba Zarja prevzel skrb za razvoz presežkov hrane, je bogatejši za pomembno tehnično pridobitev.

Članice omenjenega lions kluba so namreč s sodelovanjem še dveh lions klubov, in sicer Maribor in Piramida, zbrale pet tisočakov za nakup rabljenega vozila, ki bo CSD precej olajšal vsakodnevni razvoz hrane ljudem v stiski.

V. d. direktorice CSD Maribor Frančiška Premzel je dejala, da je stiska v Mariboru huda in občanov, ki potrebujejo brezplačno hrano, je vse več: »Oglašajo se tudi zaposleni ljudje z nizkimi dohodki, ki jim komaj zadostujejo za plačilo položnic, in hrana je na koncu tista, za katero zmanjka.«

Za zdaj sta donatorja dve trgovski družbi, Mercator in Tuš, do presežkov hrane pa je trenutno upravičenih 53 ljudi ter stanovalci zavetišča za brezdomce.

Nevenka Kosi iz Lions kluba Zarja, katerega članice so do 1. maja skrbele za razvoz presežkov hrane, je poudarila, da njihov namen ni bil dolgoročni razvoz hrane, marveč so hotele projekt zagnati in ga predati naprej, kar jim je tudi uspelo.

O nakupu avta pa je dejala, da bi bil nakup povsem novega vozila utopična zamisel, zato so se raje odločile in zbrale denar za rabljenega. Po njenih besedah sta pri tem glavno vlogo odigrala moška Lions kluba, Maribor in Piramida, ki sta ob dvajsetletnici delovanja pripravila prireditev, na kateri so zbirali denar, hkrati pa je v Mariboru potekala še konvencija lions klubov, kjer so prav tako zbrali nekaj sredstev.