Matevž Frangež odstopil z mesta predsednika mariborske SD

Poudaril je odgovornost stranke, da novoizvoljenemu županu Fištravcu po svojih močeh pomaga

Objavljeno
18. marec 2013 13.47
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA

Maribor - Matevž Frangež je po porazu na nedeljskih županskih volitvah v Mariboru danes odstopil s položaja predsednika mariborske mestne organizacije SD. V odstopni izjavi je zapisal, da je bila njegova volilna kampanja izraz visokih političnih standardov, ki jih mora spoštovati tudi sam.

"Celotna kampanja je bila izraz visokih političnih standardov, ki so predpogoj, da bodo ljudje ponovno zaupali v politiko. Visokih političnih standardov pa ne moremo terjati od drugih, če jih ne spoštujemo sami. Zato se njihovo uresničevanje in spoštovanje začne pri nas. Zato odstopam s položaja predsednika Mestne organizacije Socialnih demokratov Maribor," je zapisal Frangež. Kot županski kandidat SD se je na nedeljskih nadomestnih volitvah s 25 odstotki glasov uvrstil na drugo mesto, medtem ko je zmagal nestrankarski kandidat Andrej Fištravec s 53 odstotki podpore.

Frangež se je v odstopni izjavi zahvalil za zaupanje, ki ga je prejel na županskih volitvah, pri tem pa opozoril na izjemen uspeh, ki ga je stranka dosegla na volitvah nadomestnih članov mestnega sveta. Mariborčani so namreč štiri svetniška mesta, ki jih je decembra izpraznila SD, ponovno zaupali tej stranki.

"Pravzaprav smo uresničili najboljši rezultat na svetniških volitvah v zadnjih 20 letih," je izpostavil.

Ob tem je poudaril odgovornost stranke, da novoizvoljenemu županu Fištravcu po svojih močeh pomaga, da se mesto izvije iz krize in povrne zaupanje ljudi v vodenje mesta.

Svet mestne organizacije SD se bo na klavzuri sestal v prihodnjih dneh, so danes sporočili iz SD Maribor.

Frangež sam se vrača v poslanske klopi. Od leta 2008 je namreč poslanec državnega zbora.