Med kandidati za direktorja RTVS Filli, Pirc Musarjeva in Biziljeva

Danes se izteka rok, do katerega se je mogoče prijaviti na razpis za generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija.

Objavljeno
17. marec 2014 18.31
SLOVENIJA,LJUBLJANA,18.2.2013,RTV SLOVENIJA.FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Že pred časom je ponovno kandidaturo za mesto generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) napovedal zdajšnji direktor Marko Filli, danes pa sta v izjavi za STA svoji direktorski kandidaturi potrdili tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in odgovorna urednica tretjega programa nacionalne televizije Ljerka Bizilj.

Rok za oddajo kandidatur se bo iztekel danes opolnoči.

Koliko pisnih vlog je doslej prispelo, razpisna komisija za zdaj ne razkriva. Podatek o številu vlog bo znan predvidoma v sredo. O izidu razpisa bodo kandidati obveščeni v roku 30 dni od dneva objave razpisa.

Pirc Musarjeva je dejala, da je kandidaturi priložila obsežen program dela, računa pa na podporo vseh tistih, ki verjamejo v njeno vizijo razvoja RTVS. Po njenih besedah nihče ni tako naiven, da bi se odločil za takšno funkcijo, ne da bi prej preveril, ali je izvoljiv.

Ni pa Pirc Musarjeva želela govoriti o imenih članov programskega sveta, na podporo katerih računa. Dodala je, da za zdaj tudi še ni čas, da bi govorila o vsebini svojega programa.

Biziljeva pa je poudarila, da kandidira iz upora proti razmeram, v katerih je RTVS. Na vprašanje o podpori pa je ogovorila, da ne zna in tudi ne želi lobirati. Tudi Biziljeva za zdaj ne želi govoriti o vsebini svojega programa.

Filliju se bo štiriletni mandat iztekel zadnje dni maja. Kot pravi, želi najprej uresničiti načrte, ki si jih je zadal že za zdajšnji mandat, a je zanje zmanjkalo časa, predvsem zaradi zunanjih pretresov. Če bo še naprej vodil nacionalno RTV hišo, tudi ne izključuje kadrovski menjav v vodstvu zavoda, je dejal v pogovoru za današnje Delo.

Kot morebitna kandidata za direktorsko mesto sta se v javnosti omenjala tudi direktor Televizije Slovenija Janez Lombergar in direktor STA Bojan Veselinovič, ki pa sta kandidaturi že zanikala. Da se ne bo odločil za kandidaturo, je danes v izjavi za STA dejal televizijski novinar Janez Možina, ki je bil pred leti tudi direktor nacionalne televizije.