Medijske toplice za petino ceneje

Iskanje kupca: kompleks naprodaj za 1,1 milijona evrov.

Objavljeno
06. december 2017 22.27
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Zagorje - Turistični kompleks v Medijskih toplicah na Izlakah bo že drugič naprodaj v paketu: tokrat za 1,1 milijona evrov ali za dobrih 280 tisočakov ceneje kot prvič, julija. Ker se je poletna javna dražba izjalovila, se je sodišče v Celju tokrat odločilo, da poskušajo kupca najti z zavezujočim zbiranjem ponudb.

Napovedi Zagorjanov, da bo stečajni upravitelj Igor Bončina težko prodal nekdanji edini bazenski turistični kompleks v Zasavju, se uresničujejo. Kupcev za propadel in izropan kompleks na 24.000 kvadratnih metrih, ki je zaprt od leta 2009, ni ne doma ne na tujem. Ni jih bilo niti v preteklosti, ko so bili hotel in notranje ter zunanje kopališče v precej boljši kondiciji kot danes. Je pa uspelo lani nekdanjemu večinskemu lastniku Hotela Medijske toplice (HMT), celjskemu poslovnežu Darku Zupancu oziroma Meji Šentjur, eni od njegovih družb, prodati 49-odstotni delež v družbi HMT trboveljskemu Met teamu, čigar delež v HMT je bil po podatkih iz baze Gvin ocenjen na 1,95 milijona evrov. Met team posluje od 2015, registriran pa je za dejavnost hotelov in nastanitvenih obratov. Po zadnjih podatkih ima HMT tri lastnike: poleg Met teama še Avto Celje v stečaju, ki ima v lasti skoraj 38-odstotni delež HMT in družbo Domine s 13-odstotnim deležem; njen 98-odstotni lastnik so Poslovni sistemi Zupanc v stečaju.

Na sedemnajstih parcelah ima priznano ločitveno pravico sedem upnikov, ki so skupaj prijavili 4,1 milijona evrov terjatev oziroma zastavnih pravic do HMT; Bončina jim je vse priznal. Prva med upniki je NKBM z 833 tisočaki terjatev, najvišjo pa ima slaba banka - za 3,2 milijona evrov.