Mercatorjev hipermarket Šiška gre v stilsko preobrazbo

Trgovino bodo zaradi prenove zaprli 17. junija ob 18. uri, julija pa jo bodo spet odprli.

Objavljeno
14. junij 2016 18.59
Mercator center Šiška 26.junija 2014
Božena Križnik
Božena Križnik
Ljubljana – Potrošniki, ki so v zadnjih dneh obiskali Mercatorjev nakupovalni center v Šiški v Ljubljani, so že zaznali, da se vsaj v delu centra obetajo nekatere spremembe. V družbi so nam to potrdili: hipermarket bodo temeljito posodobili, zato ga bodo za čas prenove zaprli.

Na prvo žogo bi človek pomislil, da ima ta prenova kaj skupnega z napovedmi konkurence – Sparova sestrska nepremičninska družba SES že ima pravnomočno gradbeno dovoljenje za nov nakupovalni center v Mercatorjevi soseščini –, a v Mercatorju take namige zanikajo.

»Mercator Šiška je Mercatorjeva največja trgovina, zato želimo, da je tudi najlepša in najsodobneje urejena. V zadnjih dveh letih v Mercatorju pospešeno prenavljamo naše prodajalne in čas je, da po trgovinah Šmartinska in Rudnik po najsodobnejših standardih uredimo tudi Mercator Šiško,« so pojasnili svojo odločitev.

Vodstvo družbe obljublja temeljito stilsko prenovo in posodobitev, trgovina pa bo ponujala tudi nove vrste storitev in nakupovalne izkušnje. Podrobnosti še nočejo izdati, razkrivajo pa, da bo prenovljeni hipermarket Šiška večji za skoraj 300 kvadratnih metrov (bruto prodajna površina bo merila 9405 kvadratnih metrov).

Mercatorjev hipermarket v nakupovališču Šiška bodo zaprli 17. junija ob 18. uri, po načrtih pa ga bodo spet odprli julija. Da bi svoje kupce za ta čas preusmerili v trgovini na Šmartinski, na Rudniku ali v Maximarketu, jim bodo ob zadnjih nakupih v Šiški ponudili poseben 10-odstotni popust, ki ga bodo kasneje lahko unovčili v omenjenih treh trgovinah.

Najemniki v nakupovalnem centru ostajajo isti – razen peščice, ki se bo morala umakniti zaradi povečanja prodajne površine hipermarketa. Med njimi sta na primer Odeja in Gardenia ob vzhodnem vhodu na desni; na svojih spletnih straneh že obveščata stranke, da začasno zapirata svoji trgovini zaradi prenove centra. Podobna usoda čaka vsaj še izdelovalca ključev med omenjenima trgovinama in morda še koga.

V času prenove se bodo nekateri najemniki tudi sami lotili osvežitve svojega najetega lokala, center kot celota pa bo odprt po poletnem urniku.