Voda zalila kleti, drevesa zaprla ceste

Dež in veter sta ponekod po državi povzročala težave. Na večer je dež od zahoda postopno slabel.

Objavljeno
11. oktober 2015 12.51
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Ljubljana – Meteorne vode so ponekod po državi povzročale težave. Klet stanovanjske hiše v Vavti vasi je zalila podtalnica,Gasilci so izčrpali vodo, posesali kletne prostore in preventivno namestili potopno črpalko. Voda je poplavila tudi klet v naselju Runeč v občini Ormož. Reka Dravinja je zalila cesto proti Koritnemu v občini Majšperk.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je na območju občine Radlje ob Dravi poplavljena cesta Brezni vrh – Remšnik, tam obstaja tudi nevarnost zemeljskega plazu. Na Smolniku v občini Ruše je potok prestopil in je pričel zalivati cestišče. V Rošpohu pri Mariboru se je utrgal plaz.

Na cesto Sestrže - Pragersko pri Majšperku je veter podrl drevo, prav tako v Šentilju, kjer je cesta zato neprevozna. Podrto drevo je zaprl cesto Lovrenc - Pesek na Pohorju.

Ob 13.45 je na Slovenskem Javorniku, v občini Jesenice, že odžagano drevo padlo na cesto. Gasilci so drevo razžagali in odstranili s ceste. V Velikem Mraševem, v občini Krško, Jelšanski potok ogroža stanovanjsko hišo. 

V Prekmurju je meteorna voda zalila kletne prostore v Černelavcih, težave pa imajo tudi na Celjskem. Kot kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje, je meteorna voda zjutraj zalila klet stanovanjske hiše na Frankolovem v občini Vojnik. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali vodo in preprečili njeno nadaljnje vdiranje v objekt.

V Žalcu in Zagorju ob Savi pa je davi prišlo do izpada elektrike. V Občini Žalec je zaradi izpada daljnovoda brez elektrike ostalo okoli 300 gospodinjstev, okvaro so že odpravili delavci Elektra Celje. Na območju občine Zagorje ob Savi pa je bila zaradi okvare prekinjena oskrba z električno energijo v naseljih Briše, Kolovrat, Izlake in na območje Zasavske gore. Tudi to okvaro so delavci Elektra Trbovlje že odpravili.

Dež je od zahoda zvečer oslabel, prav tako tudi burja na Primorskem. Ponovno bo začelo deževati v torek, ko se bo po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje začelo jesensko deževje, ki bo predvidoma trajalo vse do konca tedna.