Ministra za promet Vlačič in Buresova jutri o prometu skozi Karavanke

Minister za promet Patrick Vlačič se bo v jutri ob 14. uri srečal z avstrijsko ministrico za promet, inovacije in tehnologijo Doris Bures.

Objavljeno
10. avgust 2011 18.14
Posodobljeno
10. avgust 2011 18.14
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Ljubljana - Slovenski prevozniki so z grožnjo, da bodo zaradi avstrijske enostranske omejitve tovornega prometa vsak konec tedna skozi cestni predor Karavanke zaprli predor, dosegli, da se bosta danes v Ljubljani srečala slovenski minister za promet Patrick Vlačič in avstrijska ministrica za promet, inovacije in tehnologijo Doris Bures.

Očitno sta oba zaradi grožnje prevoznikov tudi prekinila počitnice. Tema pogovorov bo prevoznost predora Karavanke ob konicah turistične sezone, so sporočili z ministrstva za promet. Andrej Klobasa, predsednik sekcije prevoznikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, je bil zadovoljen z napovedjo srečanja.

Prevozniki upajo, da bosta ministra dosegla takšen dogovor, ki bo upošteval njihovo zahtevo, da se slovenskim prevoznikom od petka od 22. ure do sobote do 15. ure omogoči prost vstop v Slovenijo oziroma izstop v Avstrijo. Klobasa je še dejal, da bi jim ustrezal tudi takšen dogovor, da bi v tem času tovornjaki, težji od sedem ton in pol, vsako uro prevozili predor v konvoju s spremstvom tako, kot so se skozi predor že zapeljali v soboto, ko so si na avstrijski strani izpogajali dovoljenje za izredno vožnjo skozi predor Karavanke.