MNZ z javnim naročilom v nakup 305 vozil

Obnovo voznega parka so v policiji in na ministrstvu zaradi njene dotrajanosti že večkrat napovedali.

Objavljeno
22. marec 2016 13.15
S. P., STA
S. P., STA

Ljubljana − Ministrstvo za notranje zadeve je danes objavilo javno naročilo, s katerim namerava letos za policijo kupiti 27 različnih vrst vozil, skupno kar 305.

Obnovo voznega parka so v policiji in na ministrstvu zaradi njene dotrajanosti že večkrat napovedali. Izbrani ponudnik bo vozila dobavil med avgustom in novembrom, piše na portalu e-naročanje.

Ponudbe na ministrstvu zbirajo v odprtem postopku, nabaviti pa nameravajo vozila z nizkimi emisijami ter pnevmatikami, ki imajo boljši izkoristek goriva ter boljši oprijem na mokri podlagi.

Rok za oddajo ponudb je 5. maj, odpirali jih bodo dan kasneje. Izbrana pa bo ekonomsko najugodnejša ponudba glede na merila v specifikacijah, povabilu k oddaji ponudbe ali začetku pogajanj.

Izbrani ponudnik bo dobavil 26 specialnih patruljnih motornih koles, 16 specialnih patruljnih avtomobilov ter 189 civilnih specialnih patruljnih avtomobilov z različnimi prostorninami motorjev. Ministrstvo za policijo kupuje tudi 12 specialnih patruljnih terenskih vozil, 60 kombiniranih vozil za različne namene ter dva priklopnika za prevoz službenih konj.