Močan veter ponoči povzročal težave

Predvsem na Gorenjskem, Goriškem in Dolenjskem je veter podiral drevesa in odkrival strehe.

Objavljeno
06. marec 2015 06.55
Posodobljeno
06. marec 2015 06.55
ima_burja
Bl. M., Tolmin, Š. P., Delo.si; STA
Bl. M., Tolmin, Š. P., Delo.si; STA

Ljubljana − Okrepljen veter je včeraj zvečer in ponoči po Sloveniji povzročil kar nekaj težav. Predvsem na Gorenjskem, Goriškem in Dolenjskem je podiral drevesa in odkrival strehe. Po podatkih Agencije RS bo danes še pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa zmerna burja.

V Acroniju odkrilo staro delavnico

Veter je v noči na petek na Tolminskem in Kobariškem poškodoval več kot deset objektov, medtem ko je burja prizanesla Vipavski dolini. Na območju Šentviške planote, Gorenje Trebuše, Šebrelj, Oblakovega Vrha in Baške grape je trenutno brez elektrike 1173 odjemalcev. Veter je odkrival kritine kmetijskih objektov v Dolenji Trebuši, del ostrešja je poškodoval v Idrskem in Kobaridu.

Na Gorenjskem so imeli gasilci zvečer in ponoči veliko dela z odstranjevanjem dreves, ki so padla na cestišča. Poleg tega je veter v tovarni Acroni na Jesenicah odkril 500 kvadratnih metrov pločevinaste strehe na stari delavnici. Strešnike je veter odkril tudi na stanovanjski hiši v občini Jesenice.

Težave je močan veter povzročal na Goriškem, kjer je odkril kar nekaj streh. Zvečer je sunek burje v Novi Gorici tudi premaknil del gradbenega odra in je obstajala nevarnost, da pade na mimoidoče. Gasilci so premaknjeni oder odstranili.

Tudi na Dolenjskem je veter podiral drevesa, zaradi česar je bil na nekaterih cestah oviran promet. V Brežicah pa so morali s cestišča odstraniti telekomunikacijsko žico in drog.

Veter bo v nedeljo oslabel

Po napovedih Arsa bo danes in v soboto večinoma sončno, ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno tudi zmerno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Veter bo oslabel v nedeljo.