Mraz bo: jutri vsega tri stopinje Celzija

Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Objavljeno
21. oktober 2014 12.18
bsa*Trst
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si
Ljubljana − Slovenijo bo v teh dneh prešla hladna fronta in ohladilo se bo. Vremenoslovci na Agenciji RS za okolje (Arso) v drugi polovici noči s torka na sredo pričakujejo »prehod izrazite hladne fronte«. Kot napovedujejo, se bodo pojavljale nevihte z nalivi, zapihal pa bo močan severni veter, ob morju tramontana. Predvidena najvišja hitrost vetra je med 70 in 90 kilometri na uro, lokalno pod Karavankami lahko tudi več.

Za sredo so predvsem za čas med tretjo in šesto uro zjutraj razglasili oranžni alarm. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Zgodaj dopoldne bodo padavine že povsod ponehale in zjasnilo se bo. Čez dan bo delno jasno in sveže, popoldne bodo nastale kratkotrajne krajevne plohe.

Oblaki, ponekod tudi dež

Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija. V četrtek nas čaka pretežno oblačno vreme. Na Primorskem bo večinoma suho, drugod bo občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 metri nadmorske višine. Hladno bo in vetrovno, pihal bo severni veter.

V petek bo na Primorskem delno jasno, drugod pa bo prevladovalo oblačno vreme. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Še bo pihal severni veter.

Dolgoročna vremenska napoved kaže, da bo v petek zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti pa bo v vzhodnih krajih. Tam bo ponekod možen tudi rahel dež. Predvsem na Primorskem bo občasno nekaj sonca. V soboto se bo oblačnost umikala proti vzhodu. Od nedelje do srede bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. Dnevne temperature bodo od 13 do 18 stopinj Celzija.