Na Brniku pristal nizozemski nizkocenovnik

V Aerodromu Ljubljana si od nove povezave z Amsterdamom obetajo več kot 25.000 potnikov do konca leta.

Objavljeno
04. april 2017 09.02
Posodobljeno
04. april 2017 09.02
Transavia
Ba. Pa.
Ba. Pa.
Brnik – Nizozemski nizkostroškovni prevoznik Transavia, član skupine Air France KLM, od danes naprej ponuja redno letalsko povezavo med Ljubljano in Amsterdamom, s tremi leti na teden, in sicer ob torkih, četrtkih in nedeljah. Prvo letalo je na ljubljanskem letališču pristalo danes ob 8.50.

Kot so pojasnili, so se za vstop na slovenski trg odločili zaradi velikega povpraševanja. »Dobri odnosi med državama so lahko še bolj trdni le z odličnimi in pogostimi kontakti.Letalska povezava bo omogočila številne poslovne priložnosti in vznemirljiva potovanja,« je ob vzpostavitvi letov dejal nizozemski veleposlanik v Sloveniji Bart Twaalfhoven.

Iz Ljubljane v Amsterdam bodo leteli s 189-sedežnim letalom Boeing 737-800. Letalske vozovnice so potnikom na voljo že od 35 evrov naprej (cena enosmerne vozovnice vključno s pristojbinami, ki je odvisna od razpoložljivosti prostih mest na letalu).

Lete iz Ljubljane v Amsterdam že opravlja Adria Airways. Po besedah vodje letaliških storitev na Aerodromu Ljubljana Janeza Krašnje pa je »Nizozemska izredno privlačen trg za slovenske potnike, zato smo izjemno veseli, da lahko povezavo z Amsterdamom okrepimo še z novo, nizkocenovno linijo Transavie«.

Nizozemska prestolnica je tudi odlično izhodišče za nadaljevalne lete. »Pričakujemo, da bo povezava spodbudila tudi prihode nizozemskih turistov v Slovenijo, ki je vedno bolj vabljiva kot varna, aktivna in zelena destinacija. Od povezave si do konca leta obetamo več kot 25.000 potnikov,« napoveduje Krašnja.

Transavia ponuja več kot 110 letalskih povezav, večinoma po Evropi in v Severno Afriko, in na leto prepelje 11 milijonov potnikov. Lete ponuja tudi s sedmih večjih evropskih letaliških vozlišč: na Nizozemskem iz Amsterdama, Rotterdama in Eindhovna, v Franciji iz Pariza, Nantesa in Lyona ter v Nemčiji iz Münchna.