Na cestah poletna gneča

Predvsem na cestah, ki vodijo v smeri morja, je promet zgoščen, nastajajo pa tudi zastoji. O gneči poročajo z mejnih prehodov.

Objavljeno
04. julij 2015 11.54
suhadolnik avtocesta
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Ljubljana − Kot je bilo pričakovati, je zaradi počitnic in dopustov promet na cestah po državi, predvsem tistih, ki vodijo v smeri morja, zgoščen, ponekod pa že nastajajo zastoji.

Na podravski avtocesti med počivališčem Dravsko polje in razcepom Draženci je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste nastal približno štirikilometrski zastoj. Ta nastaja tudi naprej po glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje. V prometno-informacijskem centru voznikom priporočajo, da se preusmerijo na mejni prehod Zavrč ali prehod Dobovec. Daljši zastoj je nastal tudi na cesti cesti Koper - Šmarje - Dragonja.

Gost promet z zastoji je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Sloveniji, kjer je nastala približno dva kilometra dolga kolona. Predor občasno zapirajo.

Promet je zgoščen še na cestah Lesce - Bled, Izola - Portorož, Seča - Sečovlje in Šmarje - Koper, povečan pa na primorski avtocesti proti Kopru.

Vozniki na mejnem prehodu Dragonja pri izstopu iz države čakajo približno 45 minut,pri vstopu pa 30 minut. na mejnem prehodu Sečovlje tako pri izstopu iz države kot vstopu čakajo pol ure, na mejnem prehodu Sočerga pa pri vstopu čakajo 15 minut.