»Na cesti, dokler ne bo podpisana pogodba za poljansko obvoznico!«

Četrti dan protesta za poljansko obvoznico so v Škofji Loki ohromil promet za dobro uro.

Objavljeno
12. december 2013 18.27
Protest Škofja Loka
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Škofja Loka – Danes, malo pred 15. uro, so prebivalci starega mestnega jedra s sprehajanjem čez prehode za pešce vnovič popolnoma za dobro uro ohromili promet v Škofji Loki. Ne mraz (bilo je 3 stopinje Celzija) ne megleno vreme nista preprečila, da ne bi meščani vnovič množično protestirali za poljansko obvoznico.

Med zagretimi protestniki smo opazili tudi otroke, ki so starejšo gospo, stoječo na pragu svoje hiše, spodbujali: »A ne bi šla še ti štrajkat, babi?«

Protestniki nočejo ugibati

»Z akcijami bomo nadaljevali, dokler ne bo Direkcija Republike Slovenije za ceste podpisala pogodbe z odgovornim gradbenim izvajalcem!« je bil odločen sogovornik in v nadaljevanju zanikal, da je četrti dan protesta svojevrsten pritisk na Državno revizijsko komisijo, ki naj bi predvidoma do 19. decembra odločila o revizijskih zahtevkih Euro-Asfalta iz Sarajeva in Integral inženjeringa iz Laktašev.
»Niti ugibati nočemo, kaj bo razsodila Državna revizijska komisija. Zahtevamo, da se obvoznica zgradi in dokler ne bo podpisana pogodba, bomo na cesti!« pa je poudaril njegov sosprehajalec in pomenljivo poudaril, da naj bi do odločitve prišlo že v sredo, 18. decembra.

Župan ni za občinsko sejo na prostem

Neuradno so danes po Škofji Loki zaokrožile informacije, da naj bi prihodnji teden, petnajst minut pred sejo občinskega sveta, prišli protestirati oziroma se sprehajati čez prehode za pešce organizirano tudi škofjeloški občinski svetniki. Nenazadnje je do lokalnih volitev manj kot eno leto. No, nekatere smo že doslej opazili med protestniki.

Župan Miha Ješe, ki je za kratek čas tudi danes prišel opazovat sprehajanje svojih občanov, je pojasnil, da o tem ne ve nič, nad zamislijo, da bi imeli prvo občinsko sejo kar na cesti (julija letos je že sklical tiskovno konferenco ob hrupni in preozki cesti skozi mestno jedro na Spodnjem trgu, op. a.), pa ni bil videti navdušen ...

Policisti so imeli danes nemalo dela s preusmerjanjem prometa, kolona je med protestom obtičala od krožišča Stari dvor proti mestu. Na Spodnjem trgu je bil med največjimi »ujetniki« tovornjak s prikolico Gozdnega gospodarstva Postojna, naložen s hlodi.