Na Emi je zmagal Omar Naber

O tem, kdo bo maja potoval v Kijev, je odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci.

Objavljeno
24. februar 2017 21.25
ap*ManuElla Sweden Eurovision Song Competition
Vi. V., STA
Vi. V., STA

Ljubljana - Na nocojšnji Emi na Gospodarskem razstavišču se je za zmago potegovalo osem izvajalcev, med njimi pa je žirijo in gledalce najbolj prepričal Omar Naber s pesmijo On my wayKot zmagovalec se bo maja udeležil tekmovanja za pesem Evrovizije v Ukrajini. To bo njegov drugi nastop na tem velikem mednarodnem tekmovanju po letu 2005, ko je prav tako nastopil v Ukrajini.

V finale so se po dveh predizborih, ki sta potekala minuli konec tedna, sicer uvrstili KiNG FOO s pesmijo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Sell Out s pesmijo Ni panike in Omar Naber z On My Way. Na drugem predizboru je Nuška Drašček prepričala s pesmijo Flower in the Snow, Tim Kores s skladbo Open Fire, Raiven s pesmijo Zažarim in BQL s Heart of Gold. V obeh polfinalih je sicer nastopilo 16 izvajalcev.

O zmagovalcu je odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja je bilo 50 proti 50.

Čas čakanja na končno odločitev so z nastopi popestrili lanska predstavnica Slovenije na Evroviziji ManuElla, ki se s pesmijo Blue and Red ni prebila v finale, lanska slavljenka tega panevropskega televizijsko-glasbenega šova Džamala, ki je Ukrajini pripela zmago s pesmijo 1944, ter priljubljeni hrvaški pevec Toni Cetinski, ki je na Evroviziji sodeloval leta 1994.

Finalni izbor so povezovali Mario Galunič, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman. Neposredni prenos so gledalci in poslušalci lahko spremljali na prvem televizijskem in drugem radijskem programu ter na Radiu Maribor. Z Gospodarskega razstavišča je potekal tudi spletni video prenos, ki sta ga vodila in komentirala Miha Brajnik in Tilen Artač.