Na Informativi'12 vse o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju

Na sejmu bo 200 sodelujočih predstavilo različne poklice, študij ter prakse doma in v tujini. Vstop na sejem je prost.

Objavljeno
20. januar 2012 08.33
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si
Ljubljana - Na Gospodarskem razstavišču se danes začenja vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja Informativa 2012, ki ga že četrto leto zapored organizirata podjetje Proevent in Zavod Rikus. Sejem se bo zaključil v soboto.

Sejem Informativa'12 sicer obiskovalcem pred informativnimi dnevi na enem mestu ponuja celovito paleto izobraževanj - od srednješolskih vse do podiplomskih in strokovnih izobraževanj, so zapisali organizatorji. V času informativnih dni na šolah imajo osnovno- in srednješolci v enem letu namreč priložnost obiskati največ tri izobraževalne programe, na Informativi pa bodo v dveh dneh lahko spoznali mnogo več programov ter hkrati zbrali še druge pomembne informacije.

Na sejmu se bodo predstavile srednje šole in šolski centri, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, samostojne visokošolske institucije, višje strokovne šole ter institucije, ki ponujajo dodatna izobraževanja.

Na sejmu sodelujeta tudi Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in Dijaška organizacija Slovenije (DOS), ki bosta predstavili različne poklice, študij in prakse doma in v tujini ter različne vrste štipendij. V okviru predavanj pa se bo mogoče seznaniti s temami, kot so karierna in osebnostna rast, programi mobilnosti na področju izobraževanja in usposabljanja, diploma in magisterij v tujini, podjetništvo in drugo.

V okviru Informative'12 bo prvič potekalo tudi tekmovanje mladih iz informatike, sestavljeno iz dveh kategorij - olimpijade poklicev na področju informatike in tekmovanja v video posnetkih z mobilnim telefonom.

Na sejmu sodeluje tudi Alma mater Europea - Evropsko središče Maribor, ki bo predstavljala programe v študijskem letu 2012/2013.