Primorska avtocesta znova odprta, zastoji ostajajo

Pot s Primorske proti prestolnici še vedno daljša za dve uri.

Objavljeno
29. maj 2016 11.39
Posodobljeno
29. maj 2016 11.49
Ma. Ja., Ma. F.
Ma. Ja., Ma. F.

Ljubljana − Zaradi prometne nesreče je med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani je bila zaprta primorska avtocesta. Vzrok za zaporo primorske avtoceste je bil nalet osmih vozil.

Do nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Slovenski državljan je med vožnjo po levem prometnem pasu trčil v voznika pred seboj in povzročil verižno trčenje, v katerem je bila ena oseba lažje, ena pa huje poškodovana.

Vozilo, v katerega je trčil prvi voznik, je odbilo naprej v naslednje osebno vozilo, tega pa v vozilo pred njim, ki ga je vozila državljanka Koreje. To je zaneslo v desno, pri čemer je trčila v nemškega državljana, ki je vozil po desnem prometnem pasu. Po trčenju je v stoječa vozila trčil še češki državljan.

Potnika v vozilu povzročitelja sta se poškodovala. Zoper povzročitelja bodo policisti ustrezno ukrepali, so sporočili policisti.

Vozniki, ki lahko, naj pot iz smeri Primorske proti notranjosti države prestavijo na vsaj pozne večerne ure, svetuje PIC.

Na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice in cestninsko postajo Hrušica je proti Avstriji štiri kilometre dolg zastoj.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti med Framom in razcepom Slivnica proti Mariboru ter iz smeri Ptuja, na cestah Sečovlje - Portorož - Izola ter Dragonja - Šmarje - Koper, ter na severni ljubljanski obvoznici med razcepom Zadobrova in Tomačevim proti Bežigradu.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Dragonja, Sečovlje ter Gruškovje pri vstopu v Slovenijo približno 30 minut in se povečuje.

Daljši zastoji so tudi na Hrvaškem proti Sloveniji. Na istrskem ipsilonu pet kilometrov, na cesti od Buzeta proti MP Sočerga pred delovno zaporo pa tri kilometre.