Na avtocesti pred Ljubljano dolg zastoj

Zastoj je še vedno tudi pred predorom Karavanke in pred Koprom.

Objavljeno
09. avgust 2014 08.26
Posodobljeno
09. avgust 2014 08.26
Stavka
Ni. Č., Mo. B., Delo.si, STA
Ni. Č., Mo. B., Delo.si, STA

Ljubljana - Na primorski avtocesti je pred cestninsko postajo Log proti Ljubljani zaradi prometne nesreče nastal dolg zastoj, kolona vozil je bila po podatkih prometno-informacijskega centra dolga tudi 15 kilometrov. Zastoj je še vedno tudi pred predorom Karavanke in pred Koprom.

Prometno-informacijski center zaradi zastoja na avtocesti pred Ljubljano priporoča obvoz po regionalni cesti Unec-Brezovica.

Daljši zastoj je še vedno na primorski avtocesti med razcepom Srmin in priključkom Koper/center proti Izoli ter na cesti Koper-Šmarje-mejni prehod Dragonja v obe smeri, gost promet z zastoji je tudi na cesti med Izolo in Koprom.

Popoldne se je podaljšal zastoj pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, kjer je kolona vozil trenutno dolga devet kilometrov. Zastoj je tudi na avstrijski strani predora, kjer je kolona vozil v smeri Slovenije dolga pet kilometrov.

Gost promet z zastoji je še na pomurski avtocesti na izvozu počivališča Lormanje iz smeri Maribora ter na cestah proti mejnima prehodoma Gruškovje in Starod.

Občasno je zastoj je na pomurski avtocesti pred priključkom Pince v smeri Madžarske.

Za izstop iz države osebna vozila na Dragonji čakajo tri ure, na Starodu dve uri in pol, na Sočergi uro in pol ter na Gruškovju, Sečovljah in Jelšanah po 15 minut. Pri vstopu v državo je čakalna doba na Gruškovju in Dragonji ena ura, na Starodu 20 minut, na Jelšanah in Sočergi pa 15 minut.