Na Mitneku bodo spet zrasli gradovi kralja Matjaža

Nekoliko so znižali prijavnino ob predprijavi na 9,00€, prijave sprejemajo tudi na prizorišču do desete dopoldne.

Objavljeno
27. januar 2015 17.02
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Črna na Koroškem - Tudi letos se bliža prireditev Gradovi kralja Matjaža. Kot so zapisali organizatorji, ravnico Mitnek krasi sveže zapadli sneg in zatišje pred osrednjo sobotno gradnjo gradov.

Sporočajo, da so zagotovili dovolj umetnega snega za vse graditelje, da so pripravili pester spremljevalni program z dobrimi, večinoma koroškimi glasbenimi gosti in prav nedeljski otroški program.

Do konca tedna je odprta predprijava na spletni strani Občine Črna. Letos so nekoliko znižali prijavnino ob predprijavi na 9,00€. Prijaviti se je možno tudi na samem prizorišču do desete ure, ko se gradnja gradov tudi začne. Letos so nekoliko spremenili pravila tekmovanja, s katerimi želijo poudariti osrednjo zgodbo oz. rdečo nit prireditve in sicer gradnjo gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža.

Prevozi in obvozi

Ob pričakovanem sneženju v petek (30.1.2015) dodajajo priporočilo ostalim obiskovalcem, da se poslužujejo organiziranega javnega prevoza na prizorišče v Mitnek nad Črno. Cesta v Podpeco (Mitnek) je lokalna, nekoliko ožja in asfaltirana, ob povečanem prometu pa se precej napolni. Promet redarska služba usmerja izmenično enosmerno, zato ta poteka nekolik počasneje.

V Mušeniku (cca 1km iz Centra Črne) je urejen večji parkirni prostor, od koder več kombijev po drugi cesti, krožno vozi obiskovalce na samo prizorišče in kasneje z njega.

Celotna prireditev Gradovi kralja Matjaža se bo odvijala v zimski idili pod Koroško goro Peco. Zabavna prireditev združuje, povezuje in odpira vrata domišljiji ter optimizmu, vse to kralju Matjažu v čast.