Na prestol je sedla 20. slovenska vinska kraljica Sara Stadler

Vinska kraljica bo vse leto predstavljala in zastopala slovenske vinogradnike in vinarje.

Objavljeno
08. januar 2016 22.01
F. M.
F. M.

Radenci - Nocoj sta slovenski kmetijski minister Dejan Židan in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec v hotelu Radin v Zdravilišču Radenci okronala dvajseto slovensko vinsko kraljico, ki bo vse letošnje leto predstavljala in zastopala slovenske vinogradnike in vinarje na prireditvah in dogodkih v Sloveniji in v tujini.

V jubilejnem letu bo krono slovenske vinske kraljice nosila še ne enaindvajstetletna študentka agronomije Sara Stadler iz vinogradniško - sadjarske družine iz Bistrice ob Sotli. Slavnostni govornik na slovesnosti, minister Židan, je med drugim dejal, da je Slovenija v zadnjih letih zelo uspešna prav na področju pridelave in predelave hrane, kamor spada tudi vinarstvo in vinogradništvo in da so tudi vinske kraljice pri tem odigrale  pomembno promotorsko vlogo.

Projekt vinske kraljice Slovenije je pred več kot dvema desetletjema začela razvijati Vinska akademija Veritas, ki pa je kmalu prenehala delovati in projekt, ki se odlično vključuje v njihovo tradicionalno usmeritev v kmetijstvo in prehrano s sejmom Agra, je prevzel Pomurski sejem. Včerajšnje prireditve se je udeležila večina dosedanjih vinskih kraljic z izjemo tistih, ki so ostale doma zaradi naraščaja.