Na Ravnah na Koroškem kmalu socialna kavarna

Namenjena bo izvajanju preventivnih programov za različne odvisnike, vodil jo bo ozdravljeni uporabnik škodljivih substanc.

Ba. Pa., STA
ned, 24.01.2016, 09:08

Ravne na Koroškem - Koroški medgeneracijski center, ki v središču Raven na Koroškem z različnimi programi deluje dobro leto in pol, bo najkasneje v začetku marca v bližini centra odprl socialno kavarno. Namenjena bo izvajanju preventivnih programov za različne odvisnike, bodo pa v njej dobrodošli vsi, je za STA povedala strokovna vodja centra Marjana Kamnik.

Socialna kavarna je pravzaprav delovni naslov za načrte vzpostavitve dnevnega centra za mlade. V kavarni bodo po besedah Kamnikove izvajali program za ciljno skupino, ki ima težave z različnimi odvisnostmi, vodil pa jo bo ozdravljeni dolgoletni uporabnik škodljivih substanc.

Kavarno, v kateri nameravajo za prostovoljne prispevke ponujali kavo in čaj, bodo na Ravnah na Partizanski ulici predvidoma odprli konec februarja oz. najkasneje v začetku marca. Ob odprtju bodo predvajali tudi film o poteku zdravljenja odvisnosti.

Sicer so Koroški medgeneracijski center odprli maja 2014. Njegovo delovanje za zdaj financira občina Ravne na Koroškem, a Kamnikova upa, da bodo letos del sredstev pridobili tudi na razpisih - med drugim tudi na razpisih ministrstva za delo.

Center je zdaj organiziran kot društvo, ki so ga ustanovili Občina Ravne na Koroškem, Koroški dom starostnikov in tamkajšnje društvo upokojencev. V prihodnje nameravajo vanj vključiti tudi centre iz drugih koroških krajev, tako da bi se center preimenoval v zvezo z imenom Koroško medgeneracijsko središče.

Intenzivni pogovori že potekajo z Dravogradom, dogovarjajo pa se tudi že z Mežico, je še pojasnila Kamnikova.

Prijavi sovražni govor