Na Ravnah na Koroškem kmalu socialna kavarna

Namenjena bo izvajanju preventivnih programov za različne odvisnike, vodil jo bo ozdravljeni uporabnik škodljivih substanc.

Objavljeno
24. januar 2016 10.08
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Ravne na Koroškem - Koroški medgeneracijski center, ki v središču Raven na Koroškem z različnimi programi deluje dobro leto in pol, bo najkasneje v začetku marca v bližini centra odprl socialno kavarno. Namenjena bo izvajanju preventivnih programov za različne odvisnike, bodo pa v njej dobrodošli vsi, je za STA povedala strokovna vodja centra Marjana Kamnik.

Socialna kavarna je pravzaprav delovni naslov za načrte vzpostavitve dnevnega centra za mlade. V kavarni bodo po besedah Kamnikove izvajali program za ciljno skupino, ki ima težave z različnimi odvisnostmi, vodil pa jo bo ozdravljeni dolgoletni uporabnik škodljivih substanc.

Kavarno, v kateri nameravajo za prostovoljne prispevke ponujali kavo in čaj, bodo na Ravnah na Partizanski ulici predvidoma odprli konec februarja oz. najkasneje v začetku marca. Ob odprtju bodo predvajali tudi film o poteku zdravljenja odvisnosti.

Sicer so Koroški medgeneracijski center odprli maja 2014. Njegovo delovanje za zdaj financira občina Ravne na Koroškem, a Kamnikova upa, da bodo letos del sredstev pridobili tudi na razpisih - med drugim tudi na razpisih ministrstva za delo.

Center je zdaj organiziran kot društvo, ki so ga ustanovili Občina Ravne na Koroškem, Koroški dom starostnikov in tamkajšnje društvo upokojencev. V prihodnje nameravajo vanj vključiti tudi centre iz drugih koroških krajev, tako da bi se center preimenoval v zvezo z imenom Koroško medgeneracijsko središče.

Intenzivni pogovori že potekajo z Dravogradom, dogovarjajo pa se tudi že z Mežico, je še pojasnila Kamnikova.