Na severovzhodu države bo močno pihalo

Danes zvečer in v noči na petek bo v severnovzhodni Sloveniji pihal okrepljen jugozahodnik s sunki med 70 in 90 kilometri na uro.

Objavljeno
23. februar 2017 16.50
BRITAIN-WEATHER/
Ma. F.
Ma. F.

Ljubljana – Agencija RS za okolje (Arso) je za severovzhodno Slovenijo zaradi močnega vetra razglasila oranžno stopnjo ogroženosti. Danes zvečer in v noči na petek bo namreč v tem delu države pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo dosegel sunke med 70 in 90 kilometri na uro. V petek zjutraj bo jugozahodnik ponehal.

Veter že povzroča nevšečnosti

Močan veter na severovzhodu države že podira drevesa in električne drogove, razkril je tudi streho gospodarskega poslopja, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Na območju občine Slovenske Konjice je brez oskrbe z elektriko zaradi prevrnjenega električnega droga ostalo okoli 200 odjemalcev, ki se napajajo z daljnovoda Poljčane.

Prihajajo padavine

Jutri bo oblačno, ponekod na Primorskem tudi megleno. Sprva bo deževalo predvsem v zahodni in severni Sloveniji, nato pa se bo dež okrepil in razširil nad vso državo. Popoldne se bo veter obračal na severovzhodno smer, od vzhoda pa se bo začelo hladiti. Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11, najvišje dnevne od 4 do 13 stopinj Celzija.

Obeti

Do sobotnega jutra bodo padavine ponehale. V soboto čez dan se bo postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Burja bo ponehala.

Vir: Arso