Na severovzhodu države razglasili oranžni alarm

Ob močnem deževju in nalivih lahko narastejo tudi hudourniški vodotoki.
Fotografija: Aktualno
Odpri galerijo
Aktualno

Širom Slovenije so se začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo pogostejše predvsem v severnem in vzhodnem predelu države. Ob močnejših nevihtah lahko narastejo tudi hudourniški vodotoki, na severovzhodu države pa so zaradi prihajajočega močnega deževja že razglasili oranžni alarm. 



S Policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da zaradi hujšega neurja vozniki na nekaterih delih gorenjske avtoceste vozijo z zelo zmanjšano hitrostjo, tudi samo okoli 50 kilometrov na uro. Na nekaterih mestih so zabeležili tudi ustavljanja pod nadvozi in v predorih. Voznike opozarjajo, naj pri vožnji z zmanjšano hitrostjo vklopijo vse štiri smerne luči. Prav tako svetujejo veliko previdnost in prilagajanje razmeram na cesti. »Ustavljajte se na počivališčih ali pa zapustite avtocesto,« so še zapisali v obvestilu. 



V soboto se bo postopoma delno zjasnilo, sredi dneva pa še vedno lahko pričakujete posamezne plohe. Predvsem na Primorskem se lahko ob šibki burji pojavijo tudi kakšne nevihte. V nedeljo bo na Obali večinoma sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. V dopoldanskih urah še vedno lahko pade kakšna kaplja dežja, proti popoldnevu pa se bo nebo zjasnilo. 

Več iz te teme:

Komentarji: