Na Straži odprli smučarsko sezono

Prve smučarje je pričakala 40 centimetrov debela podlaga umetnega snega.

Objavljeno
21. december 2013 22.02
Straza Bled
R. N., Nedelo
R. N., Nedelo

Dopoldne so po dveh letih znova pognali smučarske naprave na majhnem, a lepo urejenem smučišču Straža nad Bledom. Prve smučarje je pričakala 40 centimetrov debela podlaga umetnega snega.

Smučarske naprave na Straži bodo obratovale vsak dan od 9. do 16. ure ter od 17. do 21. ure, ko bo na smučišču nočna smuka. »Med božičnimi in novoletnimi prazniki pričakujemo na smučišču veliko turistov, sicer pa merimo na domače goste, na domačine, družine z otroki, ki se bodo na smučišče odpravili po službi,« je povedal Janez Resman in dodal, da so na Bledu smučišče v zadnjih dveh letih zelo pogrešali. Za najmlajše smučarje, ki se z igro šele učijo prvih korakov na snegu, so v izteku smučišča uredili Sportyjev snežni park. V njem je otroška vlečnica, na izposojo je smučarska oprema, na razpolago številni učitelji smučanja, s pomočjo katerih bodo malčki izpopolnili svoje smučarsko znanje.

Odrasli bodo za dnevno smučarsko vozovnico na Straži odšteli 17 evrov, otroci od šest do 14 let devet evrov, dijaki, študenti in odrasli nad 65 let pa 16 evrov. Nočna smuka bo odrasle stala 14 evrov, otroke osem evrov in pol, dijake in študente ter odrasle nad 65 let pa 13 evrov.