Nadzorniki JMSS za Tanjo Vindiš Furman

Dosedanja direktorica Stanovanjskega sklada Maribor očitno ostaja na vodstvenem položaju.

Objavljeno
03. september 2015 15.14
FRANC KANGLER NA SODIŠČU
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor − Javni medobčinski stanovanjski sklad (JMSS) Maribor bo, kot kaže, še štiri leta vodila dosedanja direktorica Tanja Vindiš Furman. Na nadzornem svetu JMSS je dobila večino glasov za nov mandat, dokončno imenovanje pa je zdaj v rokah občin ustanoviteljic sklada.

Tanja Vindiš Furman, nekoč tesna sodelavka bivšega župana Franca Kanglerja, mariborski JMSS vodi od leta 2007 in se ji zdaj izteka drugi mandat na položaju direktorice. Na junijski razpis za delovno mesto direktorja JMSS Maribor se je prijavilo pet kandidatov, a je ena od prijavljenih nato od kandidature odstopila. Med četverico, ki je ostala v igri, sta imeli največ možnosti za imenovanje obe kandidatki, zaposleni na JMSS − poleg aktualne direktorice Vindiš Furmanove še višja svetovalka v splošni službi Irena Španinger.

Na včerajšnji seji nadzornega sveta, na kateri so odločali o direktorici JMSS Maribor za nov štiriletni mandat, sta sicer od sedmih članov dva manjkala; med njima je bil tudi predsednik nadzornega sveta Bojan Babič, ki ga je mariborski župan Andrej Fištravec v začetku tedna razrešil s položaja direktorja mestne uprave. Kljub temu pa je bila na nadzornem svetu, ki ga je včeraj vodil namestnik predsednika Drago Žura, zagotovljena potrebna večina za glasovanje, na katerem so nadzorniki za novo direktorico izbrali Tanjo Vindiš Furman.

Njeno imenovanje je zdaj v rokah mariborskega mestnega sveta in občinskih svetov sosednjih občin. JMSS Maribor ima skupno šest občin soustanoviteljic, pri čemer za imenovanje nove (stare) direktorice zadošča soglasje vsaj Mestne občine Maribor in še ene izmed okoliških občin.